Piața locală a spațiilor logistice este a treia cea mai mare piață din regiunea Europei Centrale și de Est, fiind depășită doar de Polonia și Cehia, iar premisele de creștere există în continuare, piața de profil urmând trendul ascendent născut în pandemie.

Potrivit Rodicăi Târcavu, Partner Industrial Agency, Cushman & Wakefield | Echinox, evoluția de anul trecut a pieței logistice a fost surprinzătoare pentru toată lumea, mai ales în condițiile în care s-a înregistrat volum record de tranzacții cu spații logistice.

”Anul 2020 ne-a surprins printr-un număr de tranzacții record. Ca o comparație, dacă la nivelul anului 2013-2014 se tranzacționau anul între 180.000 și 200.000 mp, iar după anul 2016 am trecut la volume în jurul a 500.000 de mp, anul trecut au fost tranzacționați aproape 1 milion de metri pătrați, incluzând aici și o parte de renegociere”, a declarat Rodica Târcavu, în cadrul conferinței reConstruct.

Ea ne-a mai explicat că această cerere a crescut în special din dorința companiile de a avea la dispoziție stocurile de mărfuri cât mai aproape de consumatorul final.

În prezent, stocul național de spații logistice este de peste 5 milioane de metri pătrați, din care aproape jumătate este concentrat în jurul Bucureștiului.

Cât despre evoluția viitoare, reprezentantul Cushman & Wakefield | Echinox a spus că sunt șanse ca piața să urmeze acest trend și în perioada următoare.

Pot spune că suntem a treia piață din Europa Centrală și de Est, după Polonia și Cehia, și avem premise foarte bune să ne dezvoltăm în continuare. Cred că la anul pe timpul acesta, am putea vorbi despre un stoc de 6 milioane de metri pătrați, cu o mare concentrare în zona Bucureștiului care acoperă aproape 50%. În momentul acesta, stocul este de circa 2,5 milioane de metri pătrați, dar am putea ajunge la 3 milioane anul viitor, o dovadă a potențialului încă foarte mare acestei zone de dezvvoltare”, a mai spus Rodica Târcavu.

Rodica Târcavu participat la conferința reConstruct Este piața imobiliară pregătită să revină la normal? , organizată de Wall-street.ro în parteneriat cu Vastint și Cordia, și cu susținerea SVN România, Genesis Property, Colosseum, Alesonor și Cushman & Wakefield | Echinox.

Sursa foto: P3 Logistic Parks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri