Forte Partners a anunțat semnarea tranzacției de vânzare a primei faze a proiectului office U•Center din zona Tineretului din București către grupul Pavăl Holding, care deține retailerul Dedeman, clădirea de birouri fiind 100% închiriată către companii precum Booking Holdings, Endava, Lensa, Up România, BT, Neuroaxis sau DCS plus.

„Achiziția proiectului U•Center ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe segmentul office și va contribui la transformarea zonei Tineretului, punând bazele unui nou hub de birouri reprezentativ pentru București. Ne bucurăm să încheiem, după patru ani, o nouă tranzacție cu Forte Partners și să ne extindem portofoliul cu încă un proiect dezvoltat cu grijă pentru angajați, mediu si comunitate”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Karina Pavăl, vicepreședinte al Pavăl Holding.

Complexul de birouri din Tineretului este evaluat la 170 de milioane de euro, iar valoarea tranzacției nu fost anunțată oficial, datele fiind confidențiale, dar speculațiile din piață plasează tranzacția în jurul a 90 de milioane de euro, informație neconfirmată însă.

Pavăl Holding a achiziționat în anul 2018 proiectul de birouri THE BRIDGE, aflat la momentul respectiv în construcție, în cea mai mare tranzacție de real estate din acel an.

După semnarea tranzacției, Forte Partners a continuat dezvoltarea proiectului până la finalizarea celor trei faze cu o suprafață totală închiriabilă de 80.000 de metri pătrați și chiriași precum BCR, UPC, Schlumberger, Medicover, Molson Coors. În urma colaborării foarte bune din ultimii ani, Pavăl Holding și Forte Partners analizează în prezent posibilitatea încheierii unui parteneriat pe termen lung.

„Această tranzacție reprezintă pentru noi o dublă confirmare a strategiei Forte Partners de a dezvolta proiecte de birouri sustenabile, gândite pentru a asigura bunăstare și un mediu de lucru sănătos pentru angajații companiilor chiriașe și cu grijă pentru comunitățile locale. Inaugurată în trimestrul al treilea din 2021, într-un context economic și al dezvoltărilor de proiecte office încă afectat de pandemia de COVID-19, prima fază a U•Center este azi închiriată integral și a fost achiziționată de un grup puternic, care se află la a doua tranzacție cu proiecte din portofoliul dezvoltat de Forte Partners”, a declarat și Geo Mărgescu, cofondator și CEO al Forte Partners.

Prima fază a proiectului office U•Center, cu o suprafață totală închiriabilă de aproape 33.000 de metri pătrați a obținut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4 și WELL Health&Safety, care atestă siguranța clădirii din punct de vedere sanitar.

Lucrările la a doua fază a proiectului de birouri U•Center au fost demarate în a doua jumătate a anului 2021, iar termenul de finalizare este trimestrul al treilea al anului 2023. Cele două faze ale U•Center cumulează o suprafață totală închiriabilă de 66.000 de metri pătrați de spații de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.

Forte Partners, companie fondată în 2014 și deținută de Geo Mărgescu și frații Johny și Jihad Jabra, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Forte Partners a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 450 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial.

Pavăl Holding este vehiculul de investiții al familiei Pavăl, fiind totodată cel mai mare grup antreprenorial local, care deține Dedeman și multiple alte investiții de mare profil în România.

Sursa foto: Forte Partners

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri