Compania de investiții imobiliare Meta Estate Trust a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent, realizând un profit brut de 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei.

Companie de co-fondată de Eugen Voicu, noul proprietar al clubului de fotbal Dinamo București, după ce o altă companie a sa, Red&White 2022 Management, o firmă pe care o controlează împreună cu Andrei Nicolescu, are în portofoliu active totale de 98,6 milioane lei, în creștere cu 38% față de sfârșitul anului 2021 (71,6 milioane lei), pe fondul investițiilor noi cu fondurile obținute primordial prin operațiuni de majorare de capital și a profiturilor realizate.

„Anul 2022 a fost unul plin de provocări atât pe plan geo-politic cât și economic, marcat de inflație crescută și incertitudine, inclusiv în piața imobiliară. Meta Estate Trust s-a adaptat rapid contextului de piață prin structura de tranzacții noi negociate și a reușit să performeze și în această perioadă. Rezultatele preliminare publicate astăzi sunt dovada unui model de business agil și rezilient și a eforturilor de echipă susținute în îndeplinirea obiectivelor”, a declarat, într-un comunicat de presă, Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

În perioada de raportare compania a încasat echivalentul în lei a cca. 8,9 milioane euro din exit-uri marcate în 2022, ieșind total din 6 din proiectele de investiții și parțial din alte 5. Marja brută a investițiilor exitate înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 8,9 milioane lei.

“Suntem mulțumiți de performanța anului 2022 și suntem încrezători în capacitatea de creștere a companiei în anii ce urmează. Avem un portofoliu de investiții bine diversificat, achiziționat la prețuri foarte favorabile, a cărui plusvaloare se va regăsi în rezultatele financiare viitoare ale companiei. Obiectivul nostru principal este să continuăm dezvoltarea pe termen mediu și lung”, a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

În ceea ce privește planurile de viitor, strategia companiei rămâne cea de diversificare prin extinderea prezenței și pe alte segmente de real estate, în mod special prin adăugarea componentei de “income producing assets”. Meta Estate Trust va continua să atragă fonduri sub formă de equity, împrumuturi bancare sau obligațiuni emise pe care să le utilizeze în liniile de business pentru a crea valoare pentru acționarii săi.

De la înființare și până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 24 milioane de euro în 25 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 8 dintre acestea.

Începând cu data de 29 august 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET. Mai multe informații despre acțiunile Meta Estate Trust sunt disponibile aici.

Sursa foto: Meta Estate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri