Revenim cu o nouă proprietate, încă o vilă, tot în afara Bucureștiului, de această dată, ceva mai departe, înspre Ștefăneștii de Jos, în complexul Cosmopolis.

Cosmopolis este un proiect dezvoltat de Opus Land Development și a început să prindă contur din 2007, dar încă se află în plină dezvoltare. Comunitatea a ajuns la circa 5.300 de locuințe și peste 14.000 de locuitori, iar până la finele anului ar trebui să ajungă la 5.600 locuințe finalizate și circa 15.000 de locuitori. Investițiile totale de până acum s-au ridicat la 430 milioane de euro.

Cel mai mare proiect imobiliar al României include și o rețea de 40 de km de străzi, plaje de nisip, parcuri, centre comerciale, spații de joacă, grădinițe, iar cu ocazia vizitei noastre în complex am aflat că urmează și inaugurarea unei școli publice.

Există și o biserică, dar și o moschee în Cosmopolis. Fiind un proiect destul de parte de București, circa 15 km, dezvoltatorul a creat și stații de autobuz care să-i preia pe locuitori până la cea mai apropiată gură de metrou, adică stația Pipera.

Cum arată vila și ce găsești în ea

Complexul include atât blocuri, cât și vile. Am fost să vizităm o vilă care era scoasă la închiriat. Prețul stabilit era de 1.000 de euro. Dacă ar fi fost scoasă la vânzare, ca imobil noi, proprietatea s-ar vinde la un preț de 132.000 de euro + TVA.

În acești bani, primești o vilă cu P+1, cu o suprafață utilă de 71 de metri pătrați, dar și o mansardă, plun 4 mp utili de balcon la etajul 1, care poate fi transformată în spațiu de lucru, loc de joacă pentru copii sau, de ce nu, instalată o masă de biliard sau ping-pong. De asemenea, ar putea fi încă un dormitor, mai ales că la mansardă se mai regăsește încă o baie, cu vas de toaletă, duș și chiuvetă.

La parter, de la intrare, găsești un hol micuț. În stânga se află un dulap, iar pe partea dreaptă de un cuier. Din micuțul hol, se intră direct în living care se prelungește cu o zonă de dining și bucătăria deschisă. În această configurație, spațiu pare destul de generos în zona livingului.

Ca minus, aș spune că proprietățile învecinate sunt parcă prea aproape unele de celelalte. Locuințele din vile fie sunt cuplate, precum cea în care am fost, fie sunt vile înșiruite pe mai multe unități.

Din zona living-ului se poate ieși în partea, să-i spunem, din spate a vilei, pe o mică verandă, ce duce și către piscina care deservește și celelalte locuințe din mănunchiul de vile construite în jurul ei.

La etaj se regăsesc două dormitoare destul de mari, un dressing și o baie cu cadă, dar și paravan de duș instalat pe cadă, în caz că nu aveți chef să stați la înmuiat.

De lângă baia de la etajul 1 se face accesul către mansarda unde se află un spațiu ce poate fi, așa cum spuneam mai sus, amenajat după preferințele proprietarului. Faptul că există o baie și la mansardă poate fi considerat ca un plus, mai ales dacă transformi acel spațiu în ceva ce poate fi utilizat destul de des.

Așa cum menționam, fiecare proprietar are dreptu de a folosi piscina, iar ca toate celelalte vile din complex, fiecare locuință vine cu două locuri de parcare dedicate.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri