Autoritățile din România au decis oprirea zborurilor din și către Italia, până la data de 23 martie, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Coronavirus.

"Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România. Cei care vin indirect, prin intermediul unor zboruri cu escală, vor intra în carantină", a declarat Marcel Vela, Ministrul interimar de Interne.

Potrivit lui Vela, cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu.

În aceste județe există locuri pentru carantină și se discută acum suplimentarea locurilor, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Declarațiile vin după ce la MAI a fost convocat Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

O nouă ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc astăzi, la ora 16.00, unde se va discuta și de o posibilă închidere a școlilor.

El a mai precizat că dacă apare un caz într-o școală, cursurile vor fi suspendate în toată școala.

Italia, 133 de decese în 24 de ore

Italia a devenit ţara cea mai afectată de epidemia de coronavirus după China.

Italia a înregistrat de la începutul epidemiei 7.375 de cazuri de Covid-19, dintre care 366 de decese. China se menţine pe primul loc, cu 80.695 de cazuri, dintre care 3.097 de decese.

În ultimele 24 de ore, Italia în înregistrat 133 de noi decese, ceea ce majorează la 366 numărul total de morţi de la începutul epidemiei, potrivit bilanţului oficial publicat duminică.

Numărul de cazuri de coronavirus a urcat la 7.375, cu 1.492 mai multe ca sâmbătă. Lombardia (nord), regiunea a cărei capitală este Milano şi care a fost plasată în carantină, rămâne cea mai afectată, cu 4.189 de cazuri şi 267 de decese.

Pentru a stăvili epidemia, autorităţile italiene "sunt pe cale să semneze o serie de contracte ce ne vor permite să avem la dispoziţia noastră între 12 martie şi 30 aprilie 22 de milioane de măşti de tip chirurgical", a anunţat duminică şeful Protecţiei civile italiene, Angelo Borrelli.

De la începutul epidemiei, Italia a făcut 49.937 de teste. Cele mai multe cazuri pozitivate sunt concentrate în nord: Lombardia, urmată de Emilia-Romagna (capitala Bologna, 1.180 de cazuri) şi Veneto (capitala Veneţia, 670 de cazuri).

Dintre cele 7.375 de cazuri, 622 au fost vindecate şi 6.387 sunt în prezent pozitive. Dintre acestea din urmă, 3.557 sunt spitalizate cu simptome, 650 sunt la terapie intensivă şi 2.180 sunt în izolare la domiciliu.

Guvernul italian a adoptat o serie de măsuri draconice pentru a stăvili epidemia, printre care închiderea de şcoli şi universităţi până la mijlocul lui martie, pentru a preîntâmpina supraaglomerarea din spitale, şi mai ales măsura luată duminică: de a plasa în carantină o zonă foarte mare a teritoriului său, cu 15 milioane de locuitori.

Pe teritoriul României au fost înregistrate 15 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, dintre care cinci au fost declarate vindecate şi au fost externate, a anunţat anterior Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și Principalele companii aeriene care au anulat sau suspendat zboruri către regiunile afectate

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri