Pandemia de coronavirus i-a făcut pe oameni să își dorească conexiuni exact în momentul în care au nevoie să stea separați. Pe durata acestei perioade pline de incertitudine, echilibrul emoțional poate fi afectat semnificativ – dintr-odată, oamenii au fost nevoiți să își adapteze modul de a lucra și de a trăi. Așadar, companiile vin în întâmpinarea angajaților cu diferite beneficii de sănătate emoțională, axate pe gestionarea emoțiilor.

În contextul pandemiei de coronavirus, Clinica Oana Nicolau a reușit să mute peste 80% din clienți în mediul online, în momentul acesta toate activitățile desfășurându-se în mediul virtual, atât ședințele de terapie, cât și call center-ul, cele patru sedii fiind închise.

”Specialiștii erau familiarizați de mai mulți ani cu terapia online și a fost un proces simplu pe care clienții l-au înțeles”, a explicat, pentru wall-street.ro, Sorin Nicolau, cofondator.

Cum se desfășoară o ședința de psihoterapie în izolare

Clienții clinicii beneficiază de o platformă de programare online prin care își pot alege specialistul, ziua și ora dorite, și pot efectua plata online. Ulterior primesc automat un e-mail de confirmare, atât ei, cât și specialistul ales.

”Ca platformă video recomandăm Skype, fiind gratuită și cea mai des folosită. La ora stabilită, clientul este contactat pe ID-ul lui de Skype (pe care l-a completat în formularul de programare o dată cu datele lui) de către specialistul ales, iar ședința de terapie poate începe”, explică cofondatorul Clinicii Oana Nicolau.

În această perioadă, psihoterapia individuală este cea mai căutată, simptomul principal fiind atacul de panică. Apoi românii preferă consultațiile de psihiatrie. De asemenea, au loc și terapii de cuplu și ședințe de logopedie cu copii, toate în mediul online.

Statul în casă și autoizolarea, motive pentru care românii apelează la psiholog.

”Dacă în prima săptămână după anunțarea stării de forță majoră numărul programarilor a scăzut semnificativ, acum cererea a crescut cu peste 20% față de luna februarie, atât din partea clienților mai vechi, cât și din partea celor noi”, mai spune antreprenorul.

Totodată, clinica s-a implicat în mai multe proiecte sociale în care s-a pus accent pe sănătatea emoțională a medicilor direct implicați, cărora le oferă ședințe de terapie gratuite. ”Toate ședințele pro-bono bugetate pe anul acesta le-am concentrat pe aceste 2 luni, martie și aprilie, și le oferim mediului de business, managerilor și angajațiilor. Până acum au avut loc în jur de 120 de sesiuni de terapie și coaching”, mai spune Nicolau.

Pentru companii, Clinica Oana Nicolau a demarat un proiect nou, un set de webinarii de sănătate emoțională pe diferite teme adaptate la contextul actual: cum să-ți gestionezi timpul, emoțiile, cum să lucrezi de acasă și să menții un echilibru emoțional optim etc.

Clinica Oana Nicolau, prima clincă de psihoterapie din România care lansează serviciul de „Terapie prin text”

Oana Nicolau este prima clinică de sănătate emoțională din România care lansează opțiunea de „terapie prin text”, dedicată atât angajaților, cât și persoanelor fizice, care își doresc un mod sigur și privat de a lua legătura cu un psihoterapeut – folosind mesaje de tip text.

Acest serviciu a fost gândit pentru a le oferi confortul unei discuții cu un psihoterapeut celor care, de exemplu, locuiesc într-un spațiu redus sau alături de alte persoane. Totodată, „terapia prin text” este adecvată și pentru cei care nu au mai apelat până în prezent la un psihoterapeut.

„Acum majoritatea oamenilor lucrează de acasă și sunt mulți cei care își doresc să apeleze la un psiholog, însă din cauza faptului că locuiesc într-un spațiu redus cu o camera sau două, alături de partener, nu o pot face. Prin acest serviciu, aceștia au la îndemână o opțiune privată și sigură de a lua legătură cu un specialist”, explică Sorin Nicolau.

Printre beneficiile ”terapiei prin text” se numără confidențialitatea, confortul, intimitatea, eficiența, plus cei peste 60 de terapeuți autorizați gata să răspundă întrebărilor clienților. Pentru persoanele fizice care aleg terapia prin text, prețurile sunt: 129 de lei/săptămâna, sau 479 de lei/luna, în timp ce pentru companii (corporate), prețurile pot fi personalizate în funcție de numărul de angajați.

”Terapia prin text este, de fapt, un abonament săptămânal sau lunar care îți oferă acces la un terapeut cu care poți vorbi doar pe chat. Tu îi poți scrie oricând, și îți va răspunde garantat de 1-2 ori pe zi, oferindu-ți sfaturi, întrebări, teme”, mai spune fondatorul clinicii.

Acesta estimează că din mediul corporate vor fi peste 1.000 de abonați în următoarele trei luni, iar primii clienți vor fi angajații unei companii de IT.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri