Pasteur Filiala Filipești a început să producă geluri igienizante pentru uz uman

Pasteur Filiala Filipești, unul dintre cei mai importanți producători de preparate biologice și medicamente generice veterinare, a lansat o gamă de igienizanți sub formă de soluții si gel pe bază de alcool în concentrație de 70%, în 9 forme de prezentare, după ce și-a adaptat procesele de producție și aprovizionare pentru a putea realiza produse de uz uman utile în contextul actual.

Pasteur Filiala Filipești, care produce deja soluții dezinfectante profesionale, apreciază că va putea ajunge la un volum lunar de 50 tone de igienizanți CleanSkin.

Încă de la începutul pandemiei, compania a întreprins acțiuni rapide pentru a putea obține recertificarea GMP cosmetic (Good Manufacturing Practices), standardul care definește procesele necesare pentru garantarea calității produselor cosmetice.

Citește și: OMS: Simptome rare de COVID-19, identificate de medicii din întreaga lume

Industria veterinară poate contribui la eforturile împotriva pandemiei. Prin compania noastră, Pasteur Filiala Filipești, avem competențele și capacitățile de a dezvolta și produse pentru uz uman. Linia de igienizanți de mâini pe care o lansăm va ajuta la creșterea per ansamblu a disponibilității și accesibilității dezinfectanților de uz larg. Contribuțiile companiilor din diverse domenii ne ajută pe noi toți să facem față mai bine situației actuale

Citeste si:
Dezinfectantul Aldezin, aprobat pentru utilizare în spații publice...
Dezinfectantul Aldezin a fost...

Irina Roșu, CEO al grupului Farmavet - Pasteur

Personalul medical trebuie să își igienizeze mâinile în medie de 100 de ori într-o tură de 12 ore

Ținând cont de utilizarea intensivă a dezinfectanților în această perioadă, echipa de dezvoltare a integrat preocupările și atenționările medicilor dermatologi referitoare la vulnerabilizarea pielii sub efectul acestor produse. Se estimează că personalul medical trebuie să își igienizeze mâinile în medie de 100 de ori într-o tură de 12 ore.

Vezi și: Cum vor arăta serviciile medicale post-covid. Director general Medicover: Să lăsăm „competiția” pe mai târziu și să nu facem acțiuni hazardate

Astfel, soluțiile CleanSkin au fost formulate în laboratoarele companiei pentru a include agenți care să prevină deshidratarea și să ajute la reducerea inflamațiilor epidermei (aloe vera și glicerină), asigurând în același timp eficiența igienizării. Produsele sunt disponibile în diverse variante de prezentare, de la 30ml la 5L.

Citeste si:
Farmavet – Pasteur oferă peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și...
Grupul Farmavet – Pasteur...

Pasteur Filiala Filipești este și producătorul dezinfectantului Aldezin, biocid testat și certificat de laboratorul J.S Hamilton Polonia ca fiind eficient împotriva Coronavirusurilor umane într-o concentrație de 3%, cu un timp de expunere de 60 de minute. Aldezin a fost recent avizat pentru categoria TP2 - dezinfectare în spații publice, private și industriale – de către Comisia de Biocide a Ministerului Sănătății.

Pasteur Filiala Filipești este unul dintre cei mai importanți producători de preparate imunologice și medicamente generice din domeniul veterinar din România. Compania deține la București o capacitate de producție care realizează vaccinuri, reagenți și kit-uri de diagnostic.

Citește și: Expert în virusologie, despre viața românilor după 15 mai. Ar trebui să ne facem planuri de vacanță?

Citeste si:
Focar de infecție în Dâmbovița: peste 100 de persoane diagnosticate...
Focar de infecție cu...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Ce facem, închidem țara din nou? Cazurile de Covid zguduie România
Setari Cookie-uri