Schimbări la DSP București. Instutuția are o nouă conducere, după deficiențele constatate de Ministerul Sănătății

Direcția de Sănătate Publică a municipiului București va fi coordonată de Secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea, în urma unei decizii a ministrului Sănătății Nelu Tătaru, până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții.

Ministerul Sănătății va continua și intensifica activitățile de identificare a infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

Te poate interesa și: DSP București explică care sunt cele două cazuri în care oamenii trebuie să sune la DSP

Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și încluse în program. Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar

Nelu Tătaru - Ministrul Sănătății

Citeste si:
Începe vaccinarea împotriva gripei în București
Începe vaccinarea împotriva...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

În ceea ce privește situația din București, Ministerul Sănătății a alocat Direcției de Sănătate Publică București peste 50,9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăților este necesar ca reprezentanții DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanțare.

Vezi și: Spitalele private ar putea sista prelucrarea testelor COVID-19 de la DSP-uri. PALMED: Există încă datorii ale statului către furnizori

O primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020 a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8, 1 milioane de lei pentru care se așteaptă documentele justificative.

Având în vedere aceste aspecte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a cerut directorului general pentru asistență medicală și sănătate publică din cadrul MS, în subordinea căruia se află direcțiile de sănătate publică să înceapă de urgență demersurile pentru finanțarea solicitărilor și să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanațării activității de testare de la nivelul unităților medicale din Capitală.

Citeste si:
Propunere: Cei care se întorc în țară suportă costul testului Covid-19
Tătaru: Vom propune CNSU și...

Reamintim că, vinerea trecută, angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic timp de mai bine de 30 de minute, într-un experiment live găzduit de o emisiune la care participa Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că există o problemă majoră.

Totodată, instutuția s-a confruntat și cu demisia a patru epidemiologi, într-o perioadă în care resursa umană este atât de necesară.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri