OMS: Carantina ar putea fi evitată dacă 95% din oameni ar purta masca, în lupta cu COVID-19

Carantina sau lockdown-ul cum mai este cunoscută, ar putea fi evitată dacă un procent de 95% din populația planetei ar purta masca, a declarat oficialul de top al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ce recomandă OMS

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a subliniat că sistemele de lockdown impuse în mai multe țări ar trebui să fie o „ultimă soluție” și a îndemnat publicul să respecte regulile sanitare impuse pentru a preveni îmbolnăvirile și decesele, scrie CNN.

El a spus că, dacă 95% dintre oameni ar purta măști, în loc de 60% din oameni care se conformează în prezent la această regulă, „nu ar fi necesare aceste sisteme de lockdown”.

„Dacă ne-am asuma cu toții să respectăm această măsură, carantina ar putea fi evitată.

Citeste si:
Cum a ajuns o localitate din Brașov de la 12,65 la zero rată de...
Cum a ajuns o localitate din...

-Hans Kluge, Directoru regional al OMS pentru Europa-

Totodată, Hans Kluge afirmă că purtarea măștii nu ar trebui privită ca pe un panaceu în lupta cu această boală.

El a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc în prezent sub sistemul impus de carantină care duce la pierderi ale locurilor de muncă și care necesită ulterior sprijin economic. Carantina vine la pachet și cu numeroase perturbări ale serviciilor de sănătate și aduce daune colaterale în ceea ce privește sănătatea mintală, abuzul de substanțe și violența de gen.

Hans Kluge a mai avertizat cu privire la „impactul negativ al relaxării prea rapide”, explicând că restricțiile ar trebui să fie ridicate doar treptat.

Citeste si:
Coronavirus: Epidemia de COVID-19 se diminuează în Marea Britanie
Coronavirus: Epidemia de...

Citește și: Țara ca plănuiește o carantină pe termen nedefinit

Europa trebuie să rămână „vigilentă” pe durata acestei ierni

Țările europene se confruntă în continuare cu rate ridicate de infecție și deces, Italia înregistrând 753 de decese miercuri, cel mai mare număr zilnic de la primul val. Polonia a raportat un număr record de decese pentru a doua zi consecutivă joi, cu 637 de persoane.

În Europa s-au înregistrat peste 29.000 de decese de coronavirus săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că la fiecare 17 secunde moare un om.

Sursa foto: Agerpres & Pexels

Citeste si:
Cât timp vom mai purta mască? Ce spun experţii
Cât timp vom mai purta mască?...

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri