A mai trecut încă o săptămână în România în stare de alertă. Deși autoritățile se bucură asupra atingerii unui platou, medicii încă avertizează asupra testărilor puține care se fac în țara noastră. Iată cum arată cea mai recentă săptămână, în plină pandemie, în cifre.

Deși o săptămână în care se văd efectele restricțiilor impuse cu o lună în urmă, pe 18 noiembrie, România a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de la începutul pandemie (10.269).

În plus, pe 20 noiembrie, România a înregistrat și cel mai mare număr de pacienți internați în unitățile medicale suport-COVID, 13.548. În același timp, aceasta a fost și ziua în care țara noastră a sărit de 400.000 de cazuri de coronavirus, la nivel național.

Presiunea pusă pe sistemul medical este în continuare mare, la ATI fiind internați 1.174 de pacienți. O dovadă în plus a acestei presiuni este și numărul mare de apeluri înregistrate la 112, un record și în acest sens, 6.412, pe 17 noiembrie.

Câte teste au fost efectuate

În ultimele șapte zile, au fost efectuate un număr de 207.681 de teste. Cele mai multe testări din această săptămână au fost realizate pe 18 noiembrie (37.906).

În urma acestora, 58.364 de români au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Tot aceasta este și săptămâna în care România sare de la 9.000 la 10.000 de decese. Dacă pe 16 noiembrie depășea prima bornă, pe 22 noiembrie, țara noastră a atins 10.047 de decese la nivel național.

În decursul acestei săptămâni, au fost raportate 1.121 de decese provocate de COVID.

Recorduri la nivel regional

Dacă la nivel național, lucrurile par a se așeza, la nivel local și regional, situațiile epidemiologice scapă de sub control.

Sibiul este cel care a înregistrat cea mai ridicată rată de incidență, 9,06/1.000, pe 19 noiembrie. Nici Clujul nu stă foarte bine la acest capitol, raportând inclusiv un record din punct de vedere al numărului de noi cazuri înregistrate (734 de infectări, cu o rată de 7,64/1.000 pe 19 noiembrie).

Ilfovul, cel care a intrat recent în carantină, marchează și el un record al ratei de incidență, 8,17/1.000. Tot la capitolul record de cazuri noi intră și Brașovul, cu peste 600, în ultimele 24 de ore (609).

România are, în prezent, 113.450 pacienți activi infectați cu COVID ( cazuri totale, minus vindecări și decese), dintre peste 13.000 sunt în unitățile de profil.

Sursa foto: Mika Baumeister/Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri