Ce spune Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în sănătate, despre cei care se declară împotriva vaccinului anti-COVID

Consilierul Casei Albe în materie de coronavirus, dr. Anthony Fauci, a declarat că încercarea de a convinge întreaga populație de a se vaccina, mai ales pe cei care cred că această boală este un fake news, va fi o adevărată provocare. În acest sens, va deveni o problemă imunizarea întregii populații sau a unei cote cât mai mare, scrie CNBC.

”Sunt unii care chiar nu cred, nu cred în virus deloc. În ciuda atâtor decese și a mai mult de 11 milioane de infectări, sunt oameni care nu cred în existența coronavirusului, iar aceasta este o problemă reală”, a declarat dr. Fauci.

Fauci a adăugat că este cu adevărat surprins mai ales de zonele care sunt puternic afectate de COVID, unde însă sunt oameni care nu cred.

Director al Institutului de Alergii și Boli Infecțioase, Fauci a mărturisit că este nevoie de vaccinarea a cel puțin 75% din populație, pentru a obține rezultate pozitive în urma campaniei.

”Ce n-aș da să văd că majoritatea oamenilor se vaccinează. Doar așa putem învinge COVID-19”, a mai spus medicul.

Citeste si:
Când spune Anthony Fauci că se vor deschide cinematografele
Când spune Anthony Fauci că...

Potrivit sondajelor realizate, în jur de 58% din populația americană este de acord să se vaccineze. Chiar dacă procentul a crescut din septembrie și până în prezent, tot este mult prea mic pentru nevoia de imunizare.

”Dacă avem un vaccin eficient, iar 50% din populație nu beneficiază de el, atunci rămânem cu o mare provocare în sistemul medical”, a completat Fauci.

Cu toate acestea, Anthony Fauci speră ca, după demonstrarea eficienței vaccinului, din ce în ce mai mulți oameni vor dori să se vaccineze. Multe dintre îndoieli provin și din faptul că oamenii contestă rapiditatea cu care companiile americane, sub administrația Trump, au dat naștere vaccinului anti-COVID.

În schimb, Fauci contrazice, spunând că această rapiditate este dovada vie a evoluției științei, dat fiind faptul că suntem, totuși, în secolul 21. În plus, medicul a adăugat că, deși vaccinul este produs de o companie, datele din jurul său sunt analizate de alți oameni de știință. În urma acestor verificări, este primită autorizația FDA. Prin urmare, Anthony Fauci descrie tot acest proces, al creării unui vaccin, ca fiind unul transparent și corect.

Citeste si:
Vaccinarea ne scutește de măsura carantinării la întoarcerea în...
Vaccinarea ne scutește de...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri