Mihaela Ungureanu, CEO al Grupului DONA, prezentă în cadrul Future Healthcare a subliniat importanța farmaciștilor în această perioadă încă marcată de incertitudinile generate de pandemia de COVID-19.

Pacientul preferă să meargă mai întâi la farmacie pentru afecțiuni minore, iar ulterior să poată să ceară o recomandare de la medic. Farmacistul are rol și în educarea pacientului, are rol și în nutriție, îl ajută cu sfaturi. Noi investim foarte mult în pregătirea farmaciștilor pentru a consilia în cele mai bune condiții pacienții.

Mihaela Ungureanu, CEO al Grupului DONA

Executivul a amintit, în cadrul evenimentului, de faptul că alte țări au sezizat foarte bine rolul farmacistului în zona de prevenție (există țări unde cetățenii se pot și vaccina anti-COVID-19 în interiorul farmaciilor) și a subliniat faptul că în România, legislația nu este suficient de permisivă pentru a putea lărgi atribuțiile farmacistului care să ajute în final în procesul de prevenție.

„Legislația nu ne poate permite, au fost câteva încercări, nu sunt norme care să stipuleze o posibilă vaccinare anti-COVID-19 în farmacii. Dar cumva trebuie să aliniem lanțul medici-farmaciști-pacienți. Clar, farmacistul poate contribui la prevenție, dar într-adevăr mai e de lucru pe partea de digitalizare (...) Cred că va fi posibil, dacă toată Europa o face, nu văd de ce noi nu o putem face. Cred că ar fi foarte ușor să facem asta, dar repet, trebuie să ne ajute legislația”, a mai precizat Mihaela Ungureanu, CEO al Grupului DONA.

Liderul Grupului DONA spune că la nivelul primului trimestru al anului 2020, compania a înregistrat creșteri, cu un martie spectaculos, iar afacerile au cunoscut redresări abia în ultimul trimestru al anului trecut. Ungureanu a adăugat că 2020 a fost similar cu 2019 din punct de vedere al cifrei de afaceri. În plus, în cadrul companiei, o parte din angajați au lucrat pentru prima dată în regim remote, activitatea care a fost o noutate la nivelul grupului.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Future Healthcare, organizată de wall-street.ro, a fost susținută de Farmaciile Dona, Alliance Healthcare, ARPIM și Zebra Technologies, în calitate de parteneri și de către RASCI în calitate de sponsor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri