Criza provocată de COVID se acutizează în România și duce sistemul medical către anumite limite, pe care nu am vrea să le atingem. Prin urmare, ministerul Sănătății vine cu noi reguli pentru a degreva presiunea pusă pe unitățile suport-COVID.

O primă regulă introdusă de minister face referire la transportul pacienților în cea mai apropiată unitate medicală și doar dacă situația o cere.

”Soluția transferului trebuie aplicată doar acolo unde nu există alternativă. Până la decizia transferului, se va folosi toată resursa specializată existentă în spital”, a comentat Voiculescu.

Cea de-a doua regulă stabilește ca spitalele să se concentreze pe îngrijirea și tratarea pacienților cu COVID.

”Aceasta înseamnă că anumite intervenții sau operații vor fi amânate până la eliberarea unității medicale”, a mai spus ministrul.

În plus, acesta a cerut ajutorul spitalelor MAI, MApN și CFR pentru primirea și îngrijirea pacienților cronici, care nu sunt infectați cu COVID.

Nu în ultimul rând, ministrul a precizat că este foarte important să stăm acasă, dacă nu suntem nevoiți să ieșim, să purtăm mască de protecție și să ne vaccinăm.

”În vreo două luni, vom avea vaccin pentru toată lumea doritoare. Dacă ne vaccinăm într-un număr mare, alături de cei care au trecut prin boală, în vreo două luni putem să spunem că acesta va fi fost ultimul val care să necesite restricții și alte măsuri suplimentare”, a conchis Voiculescu.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri