Agenția Europeană a Medicamentului a publicat pe site-ul său o listă cu posibile simptome care pot apărea în primele două săptămâni după administrarea vaccinului AstraZeneca.

Ema Cook, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului a spus că analiza ținută de EMA a descoperit că cheagurile de sânge ar trebui să fie trecute ca posibile efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca. Specialiștii cred că asta este cauzat din cauza unei reacții imune la vaccin, dar încă nu sunt siguri. În continuare, directorul EMA a subliniat că riscurile sunt mult mai mici decât beneficiile și că este extrem de important să folosim toate vaccinurile pe care le avem.

Deși EMA spune că șansele apariției de cheaguri de sânge, în condițiile unui număr redus de trombocite, sunt reduse, populația ar trebui să cunoască anumite simptome pentru a cere ajutorul medicilor:

  • Dificultăți de respirație
  • Dureri în piept
  • Umflare a picioarelor
  • Simptome neurologice, precum dureri de cap severe și persistente sau vedere încețoșată
  • Minuscule pete de sînge sub piele, în afară de cea de la locul injectării

Agenţia Europeană pentru Medicamente a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European, a declarat Sabine Straus, preşedintele Comitetului de siguranţă sanitară din cadrul EMA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri