Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra singur de agenții patogeni, precum: virusuri, bacterii și paraziți. Sistemul imunitar este ansamblul complex de structuri și organe prin care organismul oferă scutul de protecție față de boli și de infecții.

Imunitatea poate fi înnăscută, preluată genetic intrauterin, și dobândită, adică se adaptează pe măsură ce intră în contact cu agenții patogeni. Adică, pe masură ce intră în contact cu diverși germeni, bacterii și virusuri organismul va începe să producă anticorpi, în mod natural. Acest lucru se întâmplă cu precădere în primii ani de viață.

Odată cu înaintarea în vârstă, această imunitate trebuie susținută, pentru a scădea riscul de apariție a diferitelor boli. Practic, o imunitate sănătoasă ne poate proteja de infecții și răceli.

Cum recunoaștem un sistem imunitar slăbit

Un sistem imunitar slăbit are o sensibilitate mai mare în fața infecțiilor. Persoanele care au imunitatea scăzuta pot prezenta simptome precum:

  • stare de apatie;
  • oboseală nejustificată;
  • infecții repetate: urinare, candida, ORL, herpes și răceala;
  • vindecarea lentă a rănilor;
  • diaree cronică;
  • reacții alergice manifestate prin: strănut, congestii nazale și lacrimare.

Dacă simptomele enumerate anterior se intensifică este necesară consultarea medicului. Mai mult decât atât, în lipsa unui tratament adecvat, acestea se pot agrava și pot apărea:

  • boli autoimune;
  • boli ale inimii, plămânilor, sistemului nervos sau digestiv;
  • încetinirea creșterii în cazul copiilor, rahitismul;
  • un risc mai mare de cancer;
  • deces pe fondul unei infecții grave.

Soluții pentru creșterea imunității

Un organism sănătos înseamnă un sistem imun puternic. Drept urmare, alegerea unui stil de viață sănătos ne asigură automat o imunitate mai puternică. Metodele prin care putem avea un stil de viață sănătos:

  • dietă echilibrată, bogată în legume, fructe, cereale integrale, proteine de origine animală
  • hidratare continuă – de minimum 2 litri pe zi
  • exerciții fizice regulate, 150 minute/saptămână
  • renunțarea la fumat, cafea și la alcool
  • odihnă de minimum șapte, opt ore pe noapte

Tot pentru creșterea imunității, specialiștii recomandă anumite suplimente alimentare. De exemplu, ImunoSuport Ultra contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, datorită combinației de vitamina D, vitamina C și zinc, care acționează sinergic.

Vitamina D este o vitamină liposolubilă, adică se absoarbe mult mai bine în organism dacă este luată în timpul mesei, la care se consumă alimente grase, produsă la nivelul pielii după expunerea la razele soarelui. Vârsta înaintată, supraponderalitatea, lipsa peștelui din alimentație, expunerea limitată la soare, concomitent cu folosirea cosmeticelor ce asigură protecție solară, desfașurarea majorității activităților în interior, sunt doar câțiva dintre factorii de risc comuni care pot duce la deficiența de vitamina D.

Organismul uman nu își poate sintetiza singur vitamina C si, tocmai de aceea, trebuie să și-o procure din alimente sau din suplimente alimentare. Făcând parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile în apă), vitamina C se elimină în cantități mari din organism.

Pentru a garanta eliberarea și absorbția treptată a ingredientelor active conținute, ImunoSuport Ultra utilizează o tehnologie specială de eliberare prelungită, astfel încât organismul poate utiliza mai bine aportul de nutrienți.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri