Usain Bolt, cel mai rapid om din lume, castiga de 20 de ori mai mult decat sportivii cu care concureaza, reusind, dupa rezultatele excelente de la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, sa obtina sponsori generosi, contracte banoase de publicitate, colaborari profitabile si chiar sa publice carti, conform Mediafax.
Bolt s-a dus la Beijing cu doua mici sponsorizari, de la Puma si de la operatorul jamaican de telefonie mobila Digicel. Dupa cele trei medalii de aur si trei recorduri mondiale cucerite acolo, sprinterul jamaican a devenit o vedeta internationala si castiga acum de 20 de ori mai mult decat venitul tipic al unui alergator de acelasi calibru, potrivit Forbes.

Gatorade, Hublot si Virgin Media au semnat contracte de sponsorizare cu Bolt dupa Olimpiada de la
Beijing. Visa a incheiat un contract de publicitate cu sportivul, folosind imaginea sa pe panouri din Europa si alte locuri unde atletismul este urmarit. Operatorul de plati cu cardul poate utiliza imaginea lui Bolt si in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Compania Soul Electronics a creat o gama de casti pe care le va promova ca fiind dezvoltate de Usain Bolt.

Puma este cel mai mare sponsor

Acesta a obtinut in iunie un contract de cateva milioane de dolari cu producatorul auto japonez Nissan Motor, care vrea sa foloseasca imaginea sportivului intr-o campanie publicitara la nivel mondial.

Bolt a publicat in 2010 o autobiografie, "9:58: Cum e sa fii cel mai rapid om de pe planeta", si pregateste o noua carte pentru dupa Olimpiada de la Londra.

Puma a ramas cel mai mare sponsor al lui Usain Bolt, acesta fiind "fata" producatorului german de articole sport. Puma i-a oferit in 2010 sportivului un contract de 9 milioane de dolari pe an, suma astronomica pentru un sprinter, regasita mai degraba in sporturi precum fotbalul, tenisul sau baschetul. In SUA, contractul uzual oferit de Nike unui jucator de fotbal american sau de baseball este de numai un milion de dolari pe an.

Comparativ cu aceste sume, premiile obtinute pe pista par bani de buzunar, chiar daca se pot ridica la cateva sute de mii de dolari pe an.

Un milion de cereri de bilete pentru finala din aceasta seara

Bolt face bani si din sumele solicitate pentru a concura la diverse evenimente sportive. Suma ceruta pleaca de la 200.000 de dolari si poate ajunge la 350.000 de dolari pentru un eveniment sportiv major.

Duminica seara va avea loc, la Londra, finala la 100 metri sprint, care ar putea fi cea mai urmarita competitie a actualei editii a Jocurilor Olimpice.

Organizatorii au primit peste un milion de solicitari pentru bilete la eveniment, desi pretul unui tichet este de peste 1.000 de dolari.

Principalul concurent al lui Bolt va fi compatriotul sau Yohan Blake, actual campion mondial la 100 metri sprint dupa ce Bolt a fost descalificat din finala de anul trecut pentru ca a furat startul. Blake l-a batut pe Bolt si in timpul probelor organizate in Jamaica inaintea Jocurilor Olimpice.

Sursa foto: www.usainbolt.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri