Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern.
"Decizia finala a fost ca UDMR sa nu faca parte din Guvern", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat insa ca isi mentine decizia privind colaborarea cu UDMR "ca unic reprezentant politic al minoritatii maghiare".

Intrebat daca UDMR va primi functii de secretari de stat sau sefi de agentii, Ponta a spus: "Nu se pune problema".

"Se pune problema in domeniile esentiale - drepturile minoritatilor, educatie, cultura - acolo vor fi si reprezentanti ai comunitatii maghiare, dar nu se pune problema unei participari politice", a spus Ponta.

El a spus ca sustine decizia USL in privinta UDMR, desi si-a exprimat punctul de vedere in Uniune pe acest subiect.

Conducerea PNL a decis ca nu doreste ca UDMR sa participe la guvernare, a anuntat luni vicepresedintele PNL, Daniel Chitoiu, care a spus ca hotararea a fost luata in urma cu doua zile. "E o pozitie a PNL ca nu dorim ca UDMR sa faca parte. (...) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie in BPC inca de acum doua zile, ca nu dorim ca UDMR sa participe la guvernare", a declarat Daniel Chitoiu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca subiectul intrarii UDMR la guvernare este unul "foarte fierbinte". El spune ca joi si vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetateni de etnie maghiara, care s-au pronuntat in defavoarea intrarii UDMR la guvernare.

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri