Basescu: Luni decid ce fac cu Statutul parlamentarilor

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca luni va decide daca promulga modificarile la Statutul parlamentarilor, retrimite actul normativ Legislativului sau trimite la Curtea Constitutionala, scrie Mediafax.

Presedintele a subliniat ca, daca va decide sa retrimita legea la Parlament pentru clarificari, nu va face acest lucru pentru "a sicana pe cineva", ci datorita experientei pe care o are de a lucra cu Uniunea Europeana.

Intrebat daca are de gand sa conteste Statutul parlamentarilor la CC, avand in vedere ca opozitia nu o mai poate face, deoarece a fost depasit termenul, Traian Basescu a raspuns: "Opozitia pierde in toate oportunitatile de a face opozitie, dar deocamdata il am in analiza si luni voi lua o decizie daca promulg aceasta lege, daca o trimit inapoi la Parlament sau daca o trimit la Curtea Constitutionala".

"Se lucreaza la analiza, e o analiza foarte atenta, pentru ca nu putem contesta inscrisurile din Constitutie. Ce e scris in Constitutie trebuie respectat. Pe de alta parte, trebuie vazut daca mecanismul propus de Parlament nu creeaza confuzii in modul de abordare si nu obstructioneaza justitia", a adaugat presedintele.

"In ceea ce priveste trimiterea inapoi, eventual - nu stiu daca asta voi face, chiar dupa ce terminam conferinta de presa o sa intru in discutii cu toata analiza - sa stiti ca de cele mai multe ori Parlamentul a tinut cont de observatiile pe care le-am facut fie ca au fost pe constitutionalitate sau pe oportunitate. Deci, nu cred ca au vreun motiv sa nu tina cont, avand in vedere ca, daca eventual voi trimite legea inapoi pentru clarificari, o trimit datorita experientei pe care am dobandit-o in a lucra cu UE, nu de dragul de a sicana pe cineva", a mai declarat seful statului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri