Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, sustine promovarea limbii, culturii si civilizatiei romanesti in unitatile de invatamant din Franta. Declaratia a fost facuta la Paris, in cadrul unei intalniri cu ministrul francez al Educatiei, Vincent Peillon.
Pricopie a propus introducerea, in invatamantul preuniversitar francez, a cursurilor de Limba, cultura si civilizatie romaneasca, adresate elevilor de origine romana.

Acest curs, implementat de Institutul Limbii Romane, functioneaza din 2007 in tari precum Spania, Italia, Belgia, Olanda.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aratat ca MEN sustine predarea limbii franceze si a disciplinelor non-lingvistice in limba franceza in invatamantul romanesc.

In Romania, functioneaza astazi 30 de licee bilingve, in care studiile se finalizeaza cu bacalaureat bilingv. In universitatile romanesti isi desfasoara activitatea 7 lectori francezi. Dintre programele europene existente, cea mai mare mobilitate a studentilor romani catre Franta se inregistreaza prin programul Erasmus, respectiv 24,13% dintre acestia. Distributia pe niveluri de studiu este urmatoarea: 51% - licenta, 36% - de masterat si 13% - doctorat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri