El a aratat ca aceasta decizie a fost votata cu unanimitate in Colegiul Director al partidului, noteaza Mediafax. Blaga a refuzat sa precizeze daca noua functie de prim-vicepresedinte va fi ocupata de Catalin Predoiu.

"Nu am de facut nicio precizare. Maine Consiliul de Coordonare va aproba aceasta propunere de marire a numarului de prim-vicepresedinti de la 4 la 5", a spus Blaga (foto).

De asemenea, Vasile Blaga a refuzat sa raspunda la o intrebare a ziaristilor legata de posibila candidatura la prezidentiale a lui Catalin Predoiu.
"Nu am de facut niciun comentariu", a raspuns Blaga.

Fostul ministrul al Jsutitiei Catalin Predoiu a intrat in PDL, urmand sa ocupe o functie de prim-vicepresedinte al partidului, au declarat surse din partid.

Potrivit surselor citate, decizia ca Predoiu sa ocupe o functie de prim-vicepresedinte al PDL se va lua sambata, la Consiliul de Coordonare Nationala al partidului.

Citeste si:

Catalin Predoiu a detinut pentru prima data portofoliul Justitiei in Cabinetul Tariceanu, fiind numit in functie la 29 februarie 2008.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din Buzau, dar a fost surclasat de candidatul PSD, Marian Ghiveciu.

In aprilie 2008, la instalarea in functia de ministru al Justitiei, Catalin Predoiu declara ca, in 1991, a semnat o adeziune de membru al PNL - Aripa Tanara, frecventand intrunirile politice pana in 1992 inclusiv, iar in 1993 formatiunea si-a incetat activitatea.

In 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justitiei in Guvernul Emil Boc I, el mentinandu-se in functie in toate Cabinetele conduse de Emil Boc, dar si in cel condus de Mihai Razvan Ungureanu.