Delia Davidescu este profesor titular la Colegiul National „ I.C. Bratianu” din Pitesti si inspector de specialitate la Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar – M.E.C.T.- Bucuresti.

In 2004 a primit Ordinul Meritul pentru Invatamant in grad de Comandor acordat de Presedintele Romaniei, pe langa celelalte 15 diplome de excelenta in activitatea de profesorat. Tot din 2004 este team leader al echipei Romanei pentru Olimpiada Internationala de Fizica si membru in board-ul Olimpiadei.

"Domeniul fizicii m-a pasionat intotdeauna, iar dupa ce am terminat facultatea am ales sa lucrez in Colegiul National Bratianu din Pitesti, unde am inceput sa pregatesc olimpici. Asa mi s-a trezit aceasta pasiune pentru excelenta, pasiune care m-a condus de-a lungul timpului la statutul de conducator al lotului olimpic, pe care il am din anul 2004", a spus Davidescu.

In cei peste 20 de ani, ea a pregatit circa 200 de tineri pentru concursurile internationale de fizica, carora li se adauga participantii la olimpiadele nationale.

"Ii atrag spre fizica prin pasiunea mea pentru acest domeniu"

Delia Davidescu spune ca desi fizica este considerata unul dintre cele mai dificile materii, reuseste sa ii atraga pe tineri catre acest domeniu tocmai datorita pasiunii sale.

"Le arat pasiunea mea pentru studiul fizicii si ii pregatesc meticulos si foarte in profunzime in problemele fundamentale de fizica teoretica si experimentala. Reusesc sa ii atrag, iar efortul depus este deosebit, dovada si rezultatele", a afirmat ea.

Copiii antrenati de aceasta au obtinut sapte medalii la Olimpiadele Internationale si 15 premii la Olimpiadele Nationale de Fizica.

Delia Davidescu spune ca pe parcursul anilor olimpiadele au devenit din ce in ce mai grele, iar tinerii muncesc multe ore in plus pentru rezultatele pe care le obtin.

"Probele din olimpiadele de fizica au devenit de-a lungul anilor din ce in ce mai dificile, iar faptul ca toti elevii nostri obtin medalii, arata ca si ei au evoluat in sistemul acesta de pregatire. Elevii de acum 20 de ani erau mai dedicati studiului teoretic, cei de acum sunt foarte inclinati si pe partea practica. Pregatirea pe care noi o facem cu elevii pentru olimpiade vine sa completeze toate lipsurile de pregatire din scoala regulara", a explicat Davidescu.