De un an, statul roman nu mai incurajeaza renuntarea la fumat

Romanii care vor sa se lase de fumat cu ajutorul Programului National „Stop Fumat!“ trebuie sa plateasca in jur de 400 de lei pentru medicamente pe luna si 50 de lei pe sedinta de psihoterapie, fiindca Ministerul Sanatatii nu a mai investit bani in acest program, semnaleaza specialistii cu ocazia Zilei Nationale Fara Tutun, marcata joi.

Persoanele care au vrut sa se lase de fumat anul acesta cu ajutorul Programului National „Stop Fumat“ au fost nevoite sa plateasca atat medicamentele, cat si sedintele de psihoterapie, fiindca Ministerul Sanatatii nu a mai finantat Programul.

„Au fost bani doar pentru Tel Verde (n. r. – 0800878673 din reteaua Romtelecom sau 021 3356920), dar deloc pentru medicamente sau pentru campanii antifumat“, spune medicul pneumolog Magdalena Ciobanu, coordonatoarea Programului „Stop Fumat!“. Renuntarea la fumat, cea mai eficienta metoda de preventie a bolilor grave „Renuntarea la fumat este cea mai cost-eficienta metoda de preventie atat pe termen mediu, cat si pe termen lung“, subliniaza specialista.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Cîțu: Nu dorim să închidem economia pentru că am ajunge la faliment
Florin Cîțu, Ministrul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri