Reprezentativa Germaniei a castigat Cupa Mondiala pentru a patra oara in istorie, in urma victoriei de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obtinuta dupa prelungiri, scor 1-0, in fata selectionatei Argentinei.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Gotze, in minutul 113, dupa o pasa de la Andre Schurrle. In minutul 30, Gonzalo Higuain a marcat pentru Argentina, insa golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid. In minutul 45+1, Howedes a trimis mingea in bara.

Jucatorii si antrenorii de fotbal lucreaza in industria rezultatelor, la fel si managerii din business, asa ca orice lectie invatata din lumea sportului este binevenita. Iata mai jos cateva concluzii de pe urma succesului Germaniei la CM de Fotbal.

  • Actualul succes al fotbalului german a inceput sa fie construit imeidat dupa ce nationala Germaniei a plecat de la EURO 2000 inca din faza grupelor. Nemtii au decis introducerea obligatorie a academiilor de juniori si tineret pentru toate cele 18 echipe din Bundesliga. Avem aici o lectie de tinut minte in ceea ce priveste reconstructia unui sistem sanatos si durabil.
  • O alta lectie pe care o putem invata de la nemti este sa folosim tehnologia in mod inteligent. Big Data pare sa fi fost al 12-lea jucator din teren pentru nemti. Fotbalul se numara printre sporturile care incep sa se transforme datorita fenomenului Big Data, iar selectionerul Joachim Low a inteles printre primii aceasta oportunitatea. El utilizeaza in pregatirea meciurilor tehnologia Match Insights, care este dezvoltata de compania germana SAP. Prin intermediul acesteia, mai multe camere instalate pe stadion inregistreaza date si informatii despre fiecare jucator. Feedback-ul este primit prin intermediul telefoanelor inteligente. De asemenea, olandezii folosesc in prezent ochelarii Google Glass si Oculus Rift pentru a-si imbunatati performantele sportive.
  • O a treia lectie se refera la faptul ca forta unei echipe, a unui grup dinamic si bine organizat, este superioara modului de organizare construit in jurul unor individualitati.

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes - Kramer (Schurrle '31), Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ozil (Mertesacker '120)- Klose (Gotze '88). Selectioner: Joachim Löw

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia, Pérez (Gago '86) - Higuain (Palacio '77), Messi, Lavezzi (Aguero '46). Selectioner: Alejandro Sabella

Meciul a fost arbitrat de italianul Nicola Rizzoli, ajutat la cele doua linii de compatriotii sai Renato Faverani si Andrea Stefani, in timp ce rezerva a fost Carlos Vera din Ecuador. La incalzire, mijlocasul Sami Khedira s-a accidentat si a fost inlocuit cu Christoph Kramer. In minutul 31, Kramer a fost lovit cu umarul de Garay, fiind inlocuit cateva minute mai tarziu de Schurrle.

(Sursa fotografii: Mediafax FOTO)

La partida de pe arena Maracana au asistat, potrivit Mediafax, presedintele Braziliei, Dilma Roussef, cancelarul german Angela Merkel, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, presedintele FIFA, Joseph Blatter, presedintele UEFA, Michel Platini si alti demnitari, precum si Pele, David Beckham, Kaka, Lothar Mathaus, Fabio Cannavaro, Ashton Kutcher sau Mick Jagger.

Germania este prima echipa europeana care se impune pe taram american, fiind pentru a treia oara consecutiv cand titlul mondial este castigat de o selectionata din Europa. Germania a mai castigat titlul mondial in 1954, 1974 si 1990.

Cu ce te-a surprins Germania la Campionatul Mondial? Ce lectii de sport, de viata sau de management crezi ca poate oferi nationala Germaniei? Comenteaza aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri