Ministerul Fondurilor Europene a lansat, vineri, in consultare publica documentele aferente cererii de propuneri de proiecte "Masuri integrate pentru tinerii NEETs someri" in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, vineri, in consultare publica Ghidul solicitantului - conditii generale si Ghidul solicitantului - conditii specifice pentru cererea de propuneri de proiecte nr.1/2015 "Masuri integrate pentru tinerii NEETs someri”, potrivit Mediafax.

Documentele pot fi consultate pe site-ul MFE. "In procesul de pregatire a noilor lansari in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU), MFE a intreprins o serie de masuri care vizeaza modernizarea si eficientizarea comunicarii cu beneficiarii, dar si asigurarea deplinei conformitati cu prevederile regulamentelor aplicabile. Schimbarile aduse cadrului de implementare a fondurilor europene in 2014-2020 urmaresc, in principal, simplificarea procedurilor de finantare. Angajamentul Romaniei privind noua perspectiva financiara este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai multi beneficiari fiind astfel incurajati sa pregateasca proiecte pentru utilizarea acestor resurse. Experienta trecuta ne-a dovedit ca avem nevoie de o mai buna coordonare in ceea ce priveste capacitatea administrativa la nivelul administratiei publice, dar si a beneficiarilor", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, citat in comunicat.

Lansarea acopera Axa Prioritara 1 (Initiativa "Locuri de munca pentru tineri") si Axa Prioritara 2 (Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETs) din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. In cadrul ghidului, atat pentru Axa Prioritara 1 cat si pentru Axa Prioritara 2, sunt vizate doua obiective: cresterea ocuparii tinerilor NEETs someri cu varsta intre 16 - 24 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare si cu rezidenta in regiunile eligibile si imbunatatirea nivelului de competente, inclusiv prin evaluarea si certificarea competentelor dobandite in sistem non-formal si informal al tinerilor NEETs someri cu varsta intre 16 - 24 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile eligibile.

Proiectele se vor implementa la nivel regional, grupul tinta selectat in cadrul unei cereri de finantare trebuie sa includa doar tineri NEETs someri de la nivelul unei singure regiuni de dezvoltare, iar perioada maxima de implementare a proiectelor va fi de maximum 36 de luni.

Alocarea financiara propusa este de 10 milioane de euro (contributie UE si contributie nationala) pentru fiecare dintre regiunile aferente AP1 (Sud-Est, Sud-Muntenia si Centru) si 5 milioane de euro (contributie UE si contributie nationala) pentru fiecare regiune de dezvoltare aferenta AP2 (Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov), respectiv o alocare financiara totala de 55 milioane de euro.

Valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 200.000 de euro in contextul schemei de ajutor de minimis si de maxim 500.000 de euro in contextul schemei de ajutor de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri