Echipa de elevi a Romaniei, prezenta la prima editie a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Belgrad), a cucerit trei medalii de aur si o medalie de argint.

Performanta a fost realizata de Anca-Maria Radulescu (Colegiul National „Ion C. Bratianu” din Pitesti), Ionel-Alexandru Petrusca (Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina) si Andrei Tudor Suciu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) - medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Craciun (Colegiul National „Mircea Cel Batran” din Constanta) - medalie de argint. Toti componentii echipei Romaniei sunt elevi in clasa a XII-a.

Selectia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor inregistrate la Olimpiada Nationala de Geografie, desfasurata in aprilie 2015, la Cluj - Napoca.

La aceasta prima editie au participat 28 de competitori din sase tari. Fiecare lot a fost alcatuit din patru elevi si doi lideri (profesori coordonatori). In conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, tara gazda poate inscrie doua echipe in concurs.

Citeste si:
Romanii adjudeca 4 medalii la Olimpiada Internationala de Geografie
Patru premii pentru lotul...

Sursa foto: Medalie,Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romanii, medaliati cu aur la International Mathematical Competition