Toate organizatiile transportatorilor se vor intalni, in aceasta saptamana, pentru a discuta un eventual protest la nivel national la care ar putea participa 40.000 de autovehicule, daca Guvernul si ASF nu trimit un raspuns clar pana miercuri in legatura cu masurile preconizate pentru a stopa scumpirea politelor RCA, a declarat luni presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

Transportatorii sunt nemultumiti de activitatea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si cer parlamentarilor si Guvernului sa opreasca, prin lege, cresterea preturilor asigurarilor, conform News.ro

”Nu se mai poate asa. Daca miercuri nu primim niciun raspuns, ne intalnim cu totii, toate organizatiile patronale din transporturi, inclusiv UNTRR, si pregatim un protest la nivel national, cu 30-40.000 de autovehicule”, a spus Stefanescu.

"Ce a fost in decembrie, in Victoriei, a fost doar o incalzire. Daca blocam centura Capitalei, s-a terminat, nu mai intra si nu mai iese nimeni din Bucuresti", a completat el.

Transportatorii au evaluari diferite fata de cele ale ASF in privinta scumpirii RCA din ultimele luni. Datele publicate de catre autoritate arata ca prima medie pentru polite incheiate pe 12 luni, calculata cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane si transport de persoane, a crescut cu 42% fata de nivelul din iunie 2015.

Insa transportatorii sustin ca scumpirile au fost, in realitate, mult mai mari si le pun in pericol activitatea.

”Recent am vazut un alt exemplu. Proprietarul unui microbuz de 20 de locuri, care a platit anul trecut, pentru 12 luni, un RCA de 3.000 de lei, a platit acum 6.000 de lei pentru jumatate de an. Avem aici o crestere de 200%”, a mentionat seful COTAR.

In decembrie 2015, COTAR a organizat un protest in Capitala, iar peste 10.000 de soferi au blocat Piata Victoriei pentru a a-si exprima nemultumirea fata de cresterea semnificativa a tarifelor RCA.

Sursa foto: Mr.Exen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri