Transportatorii sunt nemultumiti de activitatea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si cer parlamentarilor si Guvernului sa opreasca, prin lege, cresterea preturilor asigurarilor, conform News.ro

”Nu se mai poate asa. Daca miercuri nu primim niciun raspuns, ne intalnim cu totii, toate organizatiile patronale din transporturi, inclusiv UNTRR, si pregatim un protest la nivel national, cu 30-40.000 de autovehicule”, a spus Stefanescu.

"Ce a fost in decembrie, in Victoriei, a fost doar o incalzire. Daca blocam centura Capitalei, s-a terminat, nu mai intra si nu mai iese nimeni din Bucuresti", a completat el.

Transportatorii au evaluari diferite fata de cele ale ASF in privinta scumpirii RCA din ultimele luni. Datele publicate de catre autoritate arata ca prima medie pentru polite incheiate pe 12 luni, calculata cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane si transport de persoane, a crescut cu 42% fata de nivelul din iunie 2015.

Citeste si:

Insa transportatorii sustin ca scumpirile au fost, in realitate, mult mai mari si le pun in pericol activitatea.

”Recent am vazut un alt exemplu. Proprietarul unui microbuz de 20 de locuri, care a platit anul trecut, pentru 12 luni, un RCA de 3.000 de lei, a platit acum 6.000 de lei pentru jumatate de an. Avem aici o crestere de 200%”, a mentionat seful COTAR.

In decembrie 2015, COTAR a organizat un protest in Capitala, iar peste 10.000 de soferi au blocat Piata Victoriei pentru a a-si exprima nemultumirea fata de cresterea semnificativa a tarifelor RCA.

Sursa foto: Mr.Exen / Shutterstock