Proiectul ordonantei privind salarizarea bugetarilor: premiere pe criterii de performanta in Sanatate si Educatie

Noul proiect de Ordonanta de Guvern pentru salarizarea personalului bugetar, facut public, marti, de Blocul National Sindical, prevede cresterea suplimentara cu 10 la suta a salariilor debutantilor si sistem de premiere bazat pe criterii de perfomanta pentru personalul din sanatate si educatie, incepand cu ianuarie 2017, conform News.ro.

Noul proiect de Ordonanta de Guvern pentru salarizarea personalului bugetar, facut public, marti, de Blocul National Sindical, prevede cresterea suplimentara cu 10 la suta a salariilor debutantilor din sanatate si sistem de premiere bazat pe criterii de perfomanta pentru personalul din sanatate si educatie, incepand cu ianuarie 2017.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta vizeaza eliminarea diferentelor de salarizare pentru munca egala din administratia publica centrala – aparatul central, prin stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflat in plata la 1 august 2016. Masura nu se aplica structurilor teritoriala.
Proiectul prevede stabilirea salariilor de baza pentru personalul din aparatul propriu al ministerelor si din institutiile subordonate sau aflate in coordonarea acestora, salarizat la acelasi nivel ca ministerele, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Concurentei, Curtea de Conturi, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Consiliul National al Audiovizualului, Consiliul Legislativ, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, precum si pentru functiile publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici din cadrul institutiei prefectului;
Proiectul de act normativ mai prevede pastrarea nivelului salariilor aferente lunii iulie 2016 in situatia in care salariile de baza calculate la nivelul a 70% din nivelul de salarizare de la Secretariatul General al Guvernului sunt mai mici; eliminarea diferentelor de salarizare provenite din neacordarea soldei de merit, ca urmare a aplicarii Legii-cadru nr. 330/2009 si a O.U.G. nr. 1/2010 din Aparare, ordine publica si siguranta nationala. "Pentru aceasta familie ocupationala, corectiile aduse soldelor de functie/salariilor de functie prin aplicarea prevederilor ordonantei de urgenta nu constituie majorari ale soldelor de functie/salariilor de functie, in sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada aplicarii prevederilor ordonantei de urgenta", se mai mentioneaza in proiectul de Ordonanta.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri