Intrebat daca ar considera necesar examenul de admitere la liceu, Curaj a spus ca exista o nemultumire generala, din cauza faptului ca se intra cu medii foarte mici la liceu, conform News.ro

"Am fost cu totii nemultumiti si suntem nemultumiti, ca la liceu se intra cu media 2 sau 3. Nu se poate", a spus ministrul.

El a adaugat ca tinerilor trebuie sa li se acorde sanse mai multe, iar consilierea scolara ar trebui sa fie mult mai mult decat ceea ce este in prezent.

"Consilierea profesionala, din pacate, este departe de ceea ce ar trebui sa fie si aici avem interesul si determinarea sa investim in consiliere profesionala, astfel incat tinerii nostri la clasa a VII-a sa fie mai bine dirijati spre o cale care tine de liceu, care ne asteptam sa se incheie cu bacalaureatul, sau o cale care e legata de potentialul din zona profesionala, punand accentul pe faptul ca ma pot misca dintr-o parte in alta, astfel incat nu este blocat niciun tanar in a-si utiliza intreg potentialul, inclusiv de a ajunge profesor universitar daca la momentul zero a decis sa mearga pe aceasta cale, este determinat si stie ce vrea", a mai spus ministrul.

Adrian Curaj a mai spus ca vrea sa creada ca, in viitorul apropiat, vor aparea transformari majore in modul in care scolile isi vor alege copiii si copiii vor avea intelegerea asupra posibilitatilor lor de a alege.

"As lua in calcul examenul de admitere la liceu numai ca nu stiu daca pot sa duc un astfel de lucru la bun sfarsit in mandatul meu scurt si prefer sa spun ca ar trebui", a conchis ministrul Educatiei.

Sursa foto: agerpresfoto