Berceniul din inima Londrei si romanii care se tem de Brexit

„Peste tot suntem acasa, portile ni se deschid”. Cam asa suna imnul echipei Rapid, care pare sa fi devenit imnul romanilor care au ales sa traiasca in Marea Britanie. Londra are chiar un fel de „Berceni” al ei, populat cu romani, restaurante cu manele, covrigarii si „non-stop” la coltul strazii, conform Adevarul.

Daca ajungi la Londra si vrei sa te plimbi printre britanicii care au ales sa iasa din UE, invariabil vei auzi, o data la cateva minute, vorbindu-se in romana: fie ca sunt artisti stradali, angajati la hoteluri, in restaurante sau baruri, in centrul sau la periferia capitalei. Pentru ca romanii care au ajuns in Anglia se descurca. Intr-un fel sau altul, aici nimeni nu moare de foame. Am luat metroul din centru, indemnat sa vizitez „cartierul romanesc” din Londra. Mi s-a dat o harta si un punct de reper: Burnt Oak Station.

Am pornit la drum cu gandul ca voi descoperi o enclava de romani muncitori, adaptati fairplay-ului britanic, cumva idealizand aceasta adaptare si cosmetizand-o putin, incantat si de felul in care arata metropola. Dupa cateva statii vagonul s-a mai eliberat, astfel ca vocile oamenilor au devenit mai distincte.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Shutterstock / Pixelbliss

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri