”Peste 10.000 euro s-au strans in doar 24 de ore de la lansarea donatiei prin SMS. Scrieti «brancusi» la 8833 si contribuiti cu 2 euro la subscriptia pentru «Cumintenia Pamantului»”, este mesajul publicat de Corina Suteu, informeaza News.ro.

Potrivit ministrului, pana joi, 17.000 de persoane au donat in campania dedicata colectarii a 6 milioane de euro pentru achizitionarea de catre statul roman a operei lui Constantin Brancusi. Fondurile totale stranse in conturile dedicate campaniei erau de 315.717 de euro, in urma festivalului Electric Castle, unde 7.920 de persoane au donat aproximativ 9.000 de euro.

Teledonul ”Cumintenia Pamantului” va avea loc pe 18 septembrie, data acceptata de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Romane, si se va desfasura sub forma unui spectacol, produs in intregime de TVR, care va dura 8 ore, a confirmat consilierul Dragos Neamu.

Citeste si:

Teledonul va face parte din campania de comunicare ”Cumintenia Pamantului”, de care se ocupa grupul GMP, si care cuprinde spoturi radio si TV.
In luna martie, Guvernul Romaniei a inaintat o oferta de achizitie care a fost acceptata de proprietarii operei, Paula Ionescu si Alina Serbanescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscriptie publica nationala.

Conturile sunt deschise pana pe 30 septembrie. Opera ”Cumintenia Pamantului” a fost realizata de Constantin Brancusi in 1907. Lucrarea a fost expusa pentru prima data in 1910, la Bucuresti. Sculptura este clasata in categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural national.

Sursa foto: AGERPRES FOTO