Cele zece persoane au sustinut ca urmau sa ajunga in Viena, unde ar fi trebuit ii dea soferului 4.000 euro fiecare. Atat migrantii, noua sirieni si un irakian, cat si soferul urmeaza sa fie predati Politiei de Frontiera Bulgare. Politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse intr-un camion incarcat cu paleti cu ambalaje de hartie, zece persoane care intentionau sa intre ilegal in Romania, anunta Politia de Frontiera, scrie News.ro.

Descoperirea a fost facuta sambata, in jurul orei 04.00, cand la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui tir, cetateanul bulgar Yosuf H., de 37 de ani, care transporta paleti cu ambalaje de hartie din Bulgaria pentru Germania. In urma controlului amanuntit, politistii de frontiera au gasit, ascunsi la mijlocul remorcii, intre paleti din hartie, opt adulti si doi copii.

Persoanele in cauza sunt, potrivit Politiei de Frontiera, noua sirieni si un irakian, cu varste intre 10 si 40 de ani. Migrantii au declarat ca au fost ascunsi in camion in Bulgaria si ca urmau sa ajunga in Viena, unde ar fi trebuit ii ofere soferului 4.000 euro fiecare. Soferul le-a spus politistilor romani ca nu avea cunostinta despre prezenta persoanelor in mijlocul de transport, afirmand ca a preluat camionul dupa ce a fost incarcat si sigilat, direct de la firma exportatoare. Camionul, soferul bulgar si cei zece migranti urmeaza sa fie predati Politiei de Frontiera Bulgare.