Sase judete - Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati - sunt sub avertizare cod galben de inundatii, emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) si valabila pana luni dimineata, la ora 9.00.

Avertizarea cod galben a intrat in vigoare duminica dimineata si este valabila pana luni dimineata, interval in care se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice vizate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, scrie News.ro.

Avertizarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Barlad si afluentii (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati) si afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Siretului din judetele Neamt, Bacau si Vrancea.

Potrivit INHGA, aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare duminica, in intervalul 14.00-24.00. In aceasta saptamana au fost afectate de inundatii judetele Galati, Vrancea, Vaslui si Prahova, cele mai mari pagube fiind in Galati, unde au fost evacuate peste 1.200 de persoane, iar 35 de case au fost grav avariate.

Citeste si:
Coronavirus| Cum arată situația cazurilor confirmate pe județe
Coronavirus| Cum arată...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Afacerile producatorului de mobila Spectral au crescut in 2019
Setari Cookie-uri