Transportatorii si taximetristii care fac parte din Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania au protestat, in fata Guvernului, cerand "scoaterea in afara legii a platformelor tehnologice online care presteaza servicii de taximetrie in mod neautorizat”. In replica, reprezentantii UBER sustin ca, in urma discutiei avute cu membri ai Executivului, au primit „asigurari ca modificarile aduse legii taximetriei nu vor afecta in nicio masura serviciul UBER si nici soferii parteneri”.

"In cursul zilei de astazi, 27 aprilie 2017, ne-am intalnit cu Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Augustin Jianu si reprezentanti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE). In cadrul discutiei referitoare la evenimentele din ultimele zile, am primit asigurari ca modificarile aduse legii taximetriei nu vor afecta in nicio masura serviciul UBER si nici soferii parteneri. UBER nu este un serviciu de taxi, lucru agreat inclusiv de catre reprezentantii Guvernului. Salutam deschiderea Guvernului Romaniei, care si-a exprimat intentia de a defini si reglementa serviciile de ridesharing in linie cu recomandarile Comisiei Europene si suntem increzatori ca vor urma pasi concreti in perioada imediat urmatoare", declara oficialii UBER Romania.

Conform UBER, anul trecut, “doar 100 de parteneri UBER au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale. In medie, un partener UBER care conduce pe platforma 2-3 ore pe zi, contribuie lunar cu suma de aproximativ 260 de lei, ceea ce putem spune ca este aproximativ egal cu taxele pe care un angajator le plateste la bugetul de stat ca si contributii aferente salariului minim pe economie”.

De asemenea, marea majoritate a partenerilor, fiind SRL-uri (adica microintreprinderi) , platesc taxe pe venit, spun reprezentantii UBER.

Sursa foto: Shutterstock

Citeste si:
Dancila: Rectificarea bugetara este pozitiva; asigura plata salariilor
Viorica Dancila: Rectificarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Germania se pregătește pentru noi proteste împotriva restricţiilor
Setari Cookie-uri