Piata Victoriei, punctul de intalnire al protestatarilor din Capitala, va inchisa in perioada 2-20 decembrie, dupa ce Primaria Capitalei a decis ca acolo se va organiza un targ de sarbatori, al treilea din Bucuresti. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc.

Primaria Capitalei a confirmat pentru HotNews.ro ca a aprobat organizarea evenimentului.

"Urmare a unei solicitari primite din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 05 - 17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor "Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna". In acest scop, in alvelola centrala a pietei vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute si o scena pe care vor evolua ansambluri de copii si elevi, precum si artisti consacrati. Targul va fi deschis in perioada mentionata, zilnic, intre orele 10 si 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restrictionat. De asemenea, in aceeasi locatie va avea loc, pe 31 decembrie, intre orele 19.00 si 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primaria Capitalei. Cu aceasta ocazie, traficul auto prin Piata Victoriei va fi restrictionat, mai multe amanunte in acest sens urmand a fi comunicate in perioada premergatoare evenimentului. Precizam ca Piata Victoriei a fost aleasa ca locatie pentru cele doua evenimente, "Targul de sarbatori - Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" si "Revelion 2017-2018", intrucat in Piata Constitutiei, in intervalul 1-27 decembrie 2017, se desfasoara "Targul de Craciun", iar in Piata Universitatii va avea loc un alt eveniment, in aceeasi perioada", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei.

Acesta este primul an in care Primaria Capitalei organizeaza evenimente de Craciun in Piata Victoriei, pana acum acestea fiind organizate doar in Piata Universitatii, Piata Constitutiei si Piata Unirii.

Cluj-Napoca va avea autobuze...
Citeste si: Cluj-Napoca va avea autobuze electrice care se incarca din mers

Sursa foto: Agerpres FOTO / Cristian Nistor