UPDATE Reactia UBER Romania: Oficialii companiei spun ca isi doresc sa discute despre viitorul industriei de transport impreuna cu municipalitatea si ca astfel de aplicatii pot reduce aglomeratiile urbane.

Reprezentantii COTAR i-au prezentat Gabrielei Firea o serie de revendicari ale asociatiilor taximetristilor licentiati, care reclama, printre altele, concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie. Primarul Capitalei a garantat ca vor fi luate toate masurile legale, astfel incat legislatia de specialitate in vigoare sa fie respectata de toti cei care practica activitatea de taximetrie in Capitala.

"Vom promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere, si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament. Ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate”, a declarat Gabriela Firea.

Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligati sa aiba o tinuta civilizata, un limbaj adecvat, masini curate si care sa garanteze siguranta cetatenilor.

Primaria Bucuresti vrea sa...
Citeste si: Primaria Bucuresti vrea sa scoata Uber si Taxify in afara legii

De asemenea, Gabriela Firea a propus ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Tehnologia Informatiei si Compania Municipala Managementul Traficului, sa realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervari, curse si plata, facilitand accesul bucurestenilor la serviciile de taxi.

Citeste si: Reactia Uber Romania, dupa ce Gabriela Firea a spus ca vrea sa interzica acest serviciu

Sursa foto: Agerpres FOTO