Primaria Capitalei vrea sa ofere 450 de lei copiilor din invatamantul primar si gimnazial pentru achizitionarea de rechizite, carti si papetarie, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc joia viitoare, potrivit Digi24.

Suma ar urma sa reprezinte decontarea cheltuielilor cu produsele scolare si se va oferi o data pe an scolar celor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, in baza unei dovezi a platii. Intentia municipalitatii este de a preveni abandonul scolar.

In expunerea de motive semnata de primarul Gabriela Firea se arata ca, in Romania, 1,5 la suta dintre elevii din invatamantul primar si gimnazial renunta la scoala, iar 7,9 la suta dintre persoanele inscrise in institutiile postliceale parasesc sistemul de educatie. Tara noastra s-ar situa pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste parasirea timpurie a scolii.

Astfel, pentru a beneficia de acesti bani, parintii trebuie sa transmita la dosarul de solicitare dovada platii in original, respectiv factura si bonul fiscal stampilat. Dovada platii trebuie sa provina de la furnizori autorizati, arata Primaria Capitalei. Parintii trebuie sa locuiasca in Bucuresti de cel putin sase luni sau sa aiba resedinta aici, iar copilul trebuie sa fie inscris la o scoala din Capitala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri