Inca un manual unic le va pune probleme elevilor de clasa a VI-a. Manualul de Istorie, realizat de Ministerul Educatiei are si el greseli. Este al doilea manual realizat de minister care contine erori, dupa cel de Geografie. Pentru ambele manuale au fost tiparite un milion 600 de mii de exemplare, potrivit Digi24.

In manualul de Istorie sunt cateva greseli care pot fi observate mai greu de elevi. De exemplu, la pagina 18 se vorbeste despre incasi, iar elevii sunt pusi sa rezolve o aplicatie care nu se refera la acest subiect, ci la Cristofor Columb si la azteci.

La pagina 76, o alta greseala vizeaza o insiruire de ani, importanti pentru Revolutia Franceza, in loc ca autorul sa scrie in anii 1793 si 1794, a scris intre anii respectivi, atunci cand nu s-a intamplat nimic.

Autorul este inexact cand vine vorba de precizarea surselor, la pagina 29 precizeaza sursa, dar fara a spune numele autorului.

Si manualul de Geografie este plin de greseli, vorbim despre erori pe care le-ar putea corecta orice elev. Astfel, pe harta care indica traseul Dunarii se vede cum Turnu Magurele este pozitionat acolo unde, de fapt, este orasul Drobeta-Turnu Severin. Apar si greseli pe harta lumii, iar Marea Moarta a acoperit Marea Rosie. Editura Didactica si Pedagocica, cea care se ocupa de tiparirea, corectarea acestor manuale spune ca isi asuma greselile si ca va corecta aceste erori in varianta digitala a manualului.

Citeste si:
BREAKING Ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște
BREAKING Ministrul Educației:...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în localitatea Șiria
Setari Cookie-uri