Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o avertizare nowcasting Cod galben de ploi si vant, valabila in cinci judete din zona Transilvaniei, pe durata urmatoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 13:00, in zonele joase din judetele Hunedoara, Arad, Bihor, Caras-Severin si Timis se vor semnala intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 55 - 65 km/h, dar si ploi moderate cantitativ.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum sase ore, noteaza ANM.

Cod galben de vant puternic pana luni noapte

ANM a emis, duminica, doua atentionari Cod galben de vant, care vizeaza mare parte din tara incepand de duminica noaptea. Practic, numai patru judete (Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov) si municipiul Bucuresti sunt in afara avertizarilor.

In intervalul orar 2:00 - 10:00 din 24 septembrie, un numar de 28 de judete (din care 10 numai partial) din jumatatea de vest a tarii se vor afla sub Cod galben de vant.

In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei si zona montana, vantul se va intensifica temporar, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h.

In zona montana vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale care pe creste vor depasi 100...120 km/h.

Ulterior, in intervalul orar 10:00 - 23:00, tot din 24 septembrie, vor fi afectate si judete din Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia si Transilvania.

In aceste regiuni, vor fi intensificari temporare ale vantului, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, indeosebi in sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65...70 km/h. La munte vantul va continua sa sufle tare, cu rafale care pe creste vor depasi 100...120 km/h.

De altfel, incepand de duminica noaptea de la ora 23:00, pana miercuri dimineata la ora 8:00, vremea se va raci accentuat iar temperaturile vor fi chiar si cu 10 grade mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada.

Vremea rece va persista pana spre sfarsitul saptamanii.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri