Foarte multi vietnamezi sosesc in Romania la lucru. Potrivit Ministerului Muncii, in 2018 avizele de munca eliberate pentru cetatenii straini au crescut cu 50 %. Doar in Botosani exista 33 de muncitori vietnamezi cu acte in regula.

De ce aleg vietnamezii sa munceasca in Romania: ”Lucreaza unde l-ai pus, nu se duce la crasma”. Potrivit Ministerului Muncii, anul acesta, numarul avizelor de munca eliberate pentru straini a crescut cu peste 50%. 33 de muncitori din Vietnam lucreaza pentru o firma de constructii din Botosani. Unul dintre santiere este in orasul Flamanzi, unde acum se modernizeaza sistemul de apa si canal. Un singur vietnamez stie limba engleza. Ceilalti comunica prin semne sau folosesc diverse aplicatii. Strainii au cu ei si un bucatar care le gateste ca acasa. Aceasta a fost o conditie pusa de asiatici ca sa vina la noi. Ioana Guraliuc, viceprimar orasul Flamanzi: “Ei sunt corecti, stiti ca noi avem o problema cu asta. Lucreaza unde l-ai pus, nu se duce nici la crasma, nici altundeva”, scrie Stirile ProTv.

''Sindromul Italia'', boala romancelor plecate la munca in strainatate, ia amploare. Aproximativ 5% din numarul total al pacientilor internati in anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi au fost femei cu "Sindromul Italia" a declarat, miercuri, medicul psihiatru Cozmin Mihai. "In 2017 au fost in jur de 3.400 de internari la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, 5% procente reprezentand femei afectate de sindromul Italia. Cauzele sunt multiple - structuri fragile, persoane care au ajuns in medii psiho-stresante, unde nu au primit sprijin si in felul acesta au decompensat, au facut depresie", a spus medicul psihiatru, potrivit Digi24.

Casa in care s-a nascut Brancusi s-a prabusit. „Stateam si ne uitam cum cade. Nu avem ce sa mai facem“. Unul dintre peretii casei din lemn in care s-a nascut marele sculptor Constantin Brancusi s-a prabusit. Locuinta se afla in satul Hobita, din judetul Gorj, la aproximativ 200 de metri distanta de Casa memoriala „Constantin Brancusi“, care e o copie. Casa in care a vazut lumina zilei marele sculptor este putrezita si in pragul de a se prabusi in totalitate.Autoritatile locale spun ca au mainile legate, deoarece este proprietate privata. „Primaria Pestisani nu are cum sa intervina. Proprietarul este cel care raspunde pentru intretinerea constructiei. Vorbim despre o constructie de patrimoniu”, a spus primarul comunei Pestisani, Cosmin Pigui, potrivit Adevarul.

Televiziunea turca: Printul Arabiei Saudite, principalul suspect in ordonarea asasinarii jurnalistului de la The Washington Post. The Washington Post scrie ca oficiali sauditi i-ar fi promis o functie inalta in aparatul guvernamental jurnalistului Jamal Khashoggi daca accepta sa renunte la exilul autoimpus in Statele Unite si sa se intoarca in Arabia Saudita. Cotidianul american precizeaza ca in acest mod printul mostenitor al monarhiei saudite, Mohammad bin Salman, incerca de fapt ca sa il momeasca pe jurnalist, pentru ca apoi sa il poata condamna la inchisoare. Jamal Khashoggi, fost angajat al puterii de la Riad, a devenit in ultimii ani un critic acerb al printului Salman. Televiziunea turca TRT World, citata de Digi 24 titreaza intr-un articol pe site-ul sau ca printul Salman ar fi principalul suspect in cazul disparitiei jurnalistului saudit, despre care autoritatile turce au spus ca ar fi fost ucis si apoi ciopartit in sediul consulatului Arabiei Saudite la Istanbul.

Reactia BOR dupa ce Dragnea s-a enervat din cauza acuzatiilor bisericii privind esecul referendumului. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a reactionat dupa declaratiile lui Liviu Dragnea. El spune ca Biserica Ortodoxa nu l-ar fi acuzat in vreun fel sau altul pe liderul PSD, in legatura cu esecul referendumului privind familia. Banescu a precizat ca aceasta consultare populara a fost asociata in mod fals cu spectrul politic, ceea ce ar fi dus la o participare slaba. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a enervat miercuri, dupa ce a fost rugat de jurnalisti sa comenteze pozitia Bisericii Ortodoxe Romane, conform careia esecul referendumului pentru familie consta in politizarea acestuia. El a spus ca se abtine “cu foarte mare greutate” sa comenteze pozitia BOR, informeaza Stirile Pro TV.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri