Ministerul Transporturilor a emis miercuri, 19 decembrie, autorizatia de incepere a lucrarilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunare in zona Braila.

Amplasamentul podului este situat la km fluvial 165+800 (kilometraj pe Dunare masurat de la Sulina), peste fluviul Dunarea in zona Braila, pe teritoriul administrativ al localitatilor Braila si Vadeni, apartinand judetului Braila si pe teritoriul administrativ al localitatilor Smardan si Jijila, apartinand judetului Tulcea.

Lucrarile la acest obiectiv de investitii presupun mai multe etape. In aceasta prima etapa se vor executa cele doua turnuri ale podului, pe malul Dunarii (fundatii si elevatii), in zona judetelor Tulcea si Braila, precum si primele lucrari la zona de ancoraj a podului, situata in judetul Tulcea.

Acestea reprezinta partea cea mai importanta a infrastructurii podului suspendat peste Dunare in zona Braila pentru ca de cele doua turnuri de sustinere se va lega toata suprastructura podului.

Lungimea totala a podului de la Braila este de 1974 m cu o deschidere centrala de 1120 m si doua deschideri laterale de 489 m si, respectiv, 364 m. Valoarea lucrarilor autorizate, fara TVA, este 139.541.150 lei.

Durata de executie prevazuta in autorizatie este 17 luni de la data inceperii efective a lucrarilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri