Ministerul Transporturilor a emis autorizatia pentru lucrarile la podul suspendat peste Dunare de la Braila

Ministerul Transporturilor a emis miercuri, 19 decembrie, autorizatia de incepere a lucrarilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunare in zona Braila.

Amplasamentul podului este situat la km fluvial 165+800 (kilometraj pe Dunare masurat de la Sulina), peste fluviul Dunarea in zona Braila, pe teritoriul administrativ al localitatilor Braila si Vadeni, apartinand judetului Braila si pe teritoriul administrativ al localitatilor Smardan si Jijila, apartinand judetului Tulcea.

Lucrarile la acest obiectiv de investitii presupun mai multe etape. In aceasta prima etapa se vor executa cele doua turnuri ale podului, pe malul Dunarii (fundatii si elevatii), in zona judetelor Tulcea si Braila, precum si primele lucrari la zona de ancoraj a podului, situata in judetul Tulcea.

Acestea reprezinta partea cea mai importanta a infrastructurii podului suspendat peste Dunare in zona Braila pentru ca de cele doua turnuri de sustinere se va lega toata suprastructura podului.

Lungimea totala a podului de la Braila este de 1974 m cu o deschidere centrala de 1120 m si doua deschideri laterale de 489 m si, respectiv, 364 m. Valoarea lucrarilor autorizate, fara TVA, este 139.541.150 lei.

Citeste si:
Încep lucrările la autostrada de centură a Capitalei
Încep lucrările la autostrada...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Durata de executie prevazuta in autorizatie este 17 luni de la data inceperii efective a lucrarilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri