Statul roman NU sprijina in niciun fel pe elevii unui liceu din Timisoara care, pentru al treilea an consecutiv s-au calificat in finala unei competitii internationale organizate de NASA si M.I.T. In schimb, Guvernul Romaniei a gasit de cuvinte sa dea despagubiri de zeci de mii de euro puscariasilor care au stat “in conditii precare”in inchisori – este cazul unui violator multiplu, de exemplu, care a primit despagubiri de 3.000 de euro.

Din aceasta cauza plecarea echipei de elevi romani este sub semnul intrebarii pentru ca autoritatile statului nu finanteaza acest concurs, asa ca tinerii fac rost de fonduri din donatii. Au nevoie de cel putin 15 mii de euro, bani pentru transport, cazare si mancare. Trebuie sa se grabeasca deoarece finala este la sfarsitul acestei luni.

Sebastian Males, finalist „Zero Robotics”: E o situatie putin incomoda, e o competitie foarte mare si organizata de niste asociatii extrem de mari, de multi ani. Dar facem tot posibilul sa ajungem in finala si sa reusim sa ne vedem codul cum ruleaza live pe statia internationala.

Sergiu Popescu, finalist „Zero Robotics”: Este o atmosfera foarte competitiva fiindca acolo sunt unii dintre cei mai destepti elevi, acum studenti din intreaga lume.

Catalin Mihai Aiu, finalist „Zero Robotics”: Am strans suma de 7 mii de euro si am avea nevoie de cel putin inca pe atat pentru a strange toai banii de care avem nevoie pentru bilete, cazare si mancare”.

Citeste si:
Ce riscuri pot apărea odată cu întoarcerea copiilor în școli, pe 2...
Coaliția pentru Educație: ce...

Sursa foto: Sursa foto: DigiFM

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vremea se va încălzi din 5 iunie, dar instabilitatea atmosferică se menține
Setari Cookie-uri