Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a fost prezent joi, la Braila, la un eveniment dedicat sarbatoririi Zilei Dunarii, ocazie cu care a reamintit ca o responsabilitate importanta este protejarea apei, "una din resursele fundamentale ale vietii noastre, ale bunastarii noastre si ale sanatatii noastre".

"Am mai spus-o si o sa o mai spun: un gest mic de al nostru poate fi dezastruos pentru natura, in general. O hartie aruncata aiurea, un PET aruncat aici se intalneste cu altul aruncat mai incolo. Devine un tavalug si asistam neputinciosi si nemultumiti la raurile de gunoaie care sufoca apa, distrug localitati, ucid animalele. Toate gunoaiele acestea aruncate aiurea prin tara ajung in apele mari, ajung apoi in Dunare si, in cele din urma, in Marea Neagra. Trebuie sa invatam, odata pentru totdeauna, sa respectam natura, sa exploatam durabil aceste resurse, sa le aparam, pentru noi", a declarat Denes, conform Agerpres.ro.

De asemenea, directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR), Victor Sandu, a atras atentia asupra faptului ca trebuie acordata o atentie mult mai mare "respectului fata de apa".

"Ca in fiecare an, ANAR acorda o atentie sporita activitatilor care vizeaza constientizarea cetatenilor privind respectul fata de apa, astfel incat sa fie evitata poluarea acestei resurse vitale. Suntem responsabili, preocupati si implicati in acest proces inclusiv prin atragerea populatiei alaturi de noi, astfel incat impreuna sa cultivam etica respectului fata de apa, apa care sustine viata", a declarat Victor Sandu.

Ministrul Apelor si Padurilor a tinut sa precizeze ca Braila nu a fost aleasa intamplator pentru a fi gazda evenimentului prin care se sarbatoreste Ziua Dunarii si sedinta Comitetului de Bazin Buzau - Ialomita, orasul fiind inseparabil legat de Dunare.

"Braila nu a fost ales intamplator pentru aceasta aniversare. Numele si renumele Brailei sunt inseparabil legate de fluviul Dunarea. Fluviul Dunarea este cel care a dus la cresterea unui oras maret, a unui port infloritor, a unui centru cultural. Braila a fost un nod important al comertului national si international. Legatura inseparabila dintre apa si orasul acesta este redata chiar pe stema Brailei, un velier aparea ca martor al ocupatiei de baza a locuitorilor acestor meleaguri - comertul", a spus Denes.

Ministrul Denes a mai amintit ca, in perioada 27 iunie-20 iulie, se va desfasura cea de-a patra Expeditie comuna de supraveghere a fluviului Dunarea, unde Romania este parte a actiunii cu specialisti ai Administratiei Nationale "Apele Romane" si ai Administratiilor Bazinale de Apa, care vor preleva si analiza cea mai mare parte a probelor de biologie si de chimie.

De asemenea, Ministerul Apelor si Padurilor deruleaza, anul acesta, proiectul "Apar apa!", in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, finantat de Banca Mondiala prin Unitatea de Management a Nutrientilor, care vizeaza reducerea poluarii apei cu nitrati din surse agricole.

La Braila s-a desfasurat cu aceasta ocazie sedinta Comitetului de Bazin Buzau - Ialomita, unde a fost prezentat in Comitetul de Bazin, in vederea avizarii, "Planul de restrictii si folosire a apei in perioade deficitare in spatiul hidrografic Buzau Ialomita", actualizare 2019.

Invitatii au vizitat un stand cu echipamente din dotarea centrelor de interventie rapida Watman si o expozitie tematica organizata de Centrul de informare si vizitare al Administratiei Parcului Natural Balta Mica a Brailei, unde in final a avut loc o festivitate de premiere a copiilor implicati in activitatile desfasurate cu ocazia Zilei Dunarii.

Sursa foto: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri