Deputatii au adoptat o propunere legislativa privind infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului in Romania, care va prezenta crimele, abuzurile si torturile traite de poporul roman in perioada 1945 - 1989. Decizia a fost luata cu 276 voturi "pentru" si doua abtineri.

Potrivit actului normativ, se infiinteaza Muzeului Ororilor Comunismului in Romania, muzeu de importanta nationala, cu sediul in Bucuresti, in Palatul Parlamentului, aflat in subordinea Ministerului Culturii. Aceasta institutie publica de cultura va prezenta crimele, abuzurile si torturile traite de poporul roman in perioada 1945 - 1989.

Camera Deputatilor este for legislativ decizional.

Muzeul are ca obiectiv prezentarea realitatilor vietii din Romania in perioada 1945 – 1989, cu scopul informarii corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor la care au fost supusi oponentii regimului criminal, potrivit notei de fundamentare.

In muzeul vor fi expuse colectii de piese si documente realizate in colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului romanesc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri