Primarul general Gabriela Firea precizeaza ca pana la sfarsitul anului va fi realizat Ambulatoriul Spitalului de boli infectioase si tropicale ''Victor Babes'', o unitate medicala ''ultramoderna'', care va putea primi 400 de pacienti zilnic.

Precizarile au fost facute intr-o postare pe Facebook, dupa ce edilul general a vizitat santierul ambulatoriului, pentru a verifica stadiul lucrarilor.

"Ma bucur sa constat ca in doar cinci luni, lucrarile au avansat atat de mult. Daca in luna martie a acestui an, Compania Municipala Consolidari incepuse santierul prin demolarea unor corpuri de cladire aflate intr-o avansata stare de degradare, iata ca acum Ambulatoriul Spitalului "Victor Babes" prinde contur, in aceasta perioada realizandu-se cele mai dificile operatiuni, precum demolarile si realizarea fundatiei. S-a lucrat zi si noapte si se va lucra in acelasi ritm astfel incat la sfarsitul anului 2019, Ambulatoriul, care va fi o cladire noua, cu spatii moderne, functionale, adaptate activitatii medicale de ambulatoriu si spitalizare de zi, inclusiv compartimente destinate copiilor, sa fie functional", a scris Firea.

Ea a adaugat ca lucrarile sunt "in grafic", fiind finalizat subsolul. Se efectueaza turnari la diafragmele si stalpii ce fac parte din structura de rezistenta.

Valoarea investitiei este de 2,8 milioane euro. Potrivit proiectului conceput de ASSMB, Ambulatoriul va avea un regim de inaltime de P+1E si o suprafata desfasurata de peste 1.100 de metri patrati, 16 cabinete de consultatii si trei saloane de spitalizare de zi (cu 17 paturi, 12 pentru adulti si 5 pentru copii).

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PMB Indicatori actualizati pentru doua spitale, Victor Babes si Foisor