Echipajul format din Nicoleta-Ancuta Bodnar si Simona Geanina Radis a cucerit medalia de argint, duminica, in proba de dublu vasle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz Ottensheim (Austria).

Aurul a fost obtinut de Noua Zeelanda, in 06 min 47 sec 170/1000, argintul a revenit Romaniei, in 06 min 48 sec 550/1000, iar bronzul a fost adjudecat de Olanda, in 06 min 49 sec 220/1000.

La masculin, Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul 6 in Finala A (06:12.310).

Echipajul masculin de opt plus carmaci, format din Alexandru Chioseaua, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pirghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragos Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu, a castigat Finala B (05:38.910), incheind pe locul 7 in clasamentul final al probei. Ei mai au o sansa de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020 la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna.

In proba de simplu masculin, Mihai Chiruta, a terminat pe locul 5 in Finala D si locul 23 la general.

Citeste si:
"Drona" care aduna gunoaiele din apele Dunarii a ajuns in Romania
FOTO, VIDEO Prima "drona"...

Prima medalie a Romaniei la Mondialele din Austria fusese adusa sambata de echipajul masculin de patru rame fara carmaci al Romaniei, format din Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan Constantin Berariu si Cosmin Pascari.

Romania a calificat pana acum sapte echipaje la JO 2020: dublu vasle feminin, categorie usoara, patru rame feminin si patru rame masculin, dublu vasle masculin, dublu vasle feminin, dublu rame feminin si dublu rame masculin.

Duminica, echipajul feminin de opt rame plus carmaci poate obtine si el biletul pentru Tokyo.

Citeste si:
Cum explica britanicii de la FTSE promovarea istorica a Romaniei
Cum explica britanicii de la...

Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Canotaj

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
30.000 de copii la meciul Romania - Norvegia. Reactia FRF la acuze