Elevii romani au obtinut rezultate exceptionale la cea de-a treia editie a Olimpiadei Europene de Informatica pentru Juniori (EJOI), unde si-au adjudecat trei medalii de aur si o medalie de argint.

Palmares exceptional pentru elevii romani in acest an.

Medaliile de aur au fost adjudecate de Alexandru Luchianov (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti) si Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a/Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu" din Orastie/jud. Hunedoara).

Alexandru Luchianov, distins si anul trecut cu aur, s-a clasat pe prima pozitie in clasament, inregistrand punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti (bronz la editia din 2018).

Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti).

Echipa Romaniei a fost insotita si coordonata pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul National „Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu - Team leader) si Ciprian Chesca (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil" din Buzau - Deputy leader).

Competitia s-a desfasurat, in perioada 23 – 29 august, la Maribor (Slovenia). Au participat 90 de elevi din 24 de tari.

Olimpiada Europeana de Informatica pentru juniori (EJOI) este organizata dupa regulile si standardele Olimpiadei Internationale de Informatica (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi inscrisi elevi din invatamantul secundar, cu varsta de pana la 15 ani, fiecare echipa avand doi profesori coordonatori si maximum 4 elevi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri