Anuntul privind "Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura" a fost publicat in noul sistem de achizitii publice - SICAP, a anuntat Primaria Sectorului 4.

"Acest lucru este primul pas pe care Primaria Sectorului 4 il face, in colaborare cu S.C. Metrorex S.A., in vederea informarii complete a potentialilor ofertanti. Potrivit anuntului, unul din obiectivele majore ale administratiei Sectorului 4 in domeniul mobilitatii urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o statie situata intre statia de metrou existenta Berceni si Sos. de Centura. In vederea implementarii acestui proiect de infrastructura, Sectorul 4 a incheiat un protocol cu S.C. Metrorex S.A. In baza acestuia, a fost derulat contractul si a fost receptionata documentatia "Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura", se arata in comunicatul emis de Primaria Sectorului 4.

Conform studiului de fezabilitate, destinatia cladirii propuse va fi aceea de cladire civila (publica) pentru transport cu metroul - Statie de metrou supraterana. Cladirea va asigura un mediu propice circulatiei pietonale (tip transport cu metroul si spatii publice urbane de circulatie).

Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fara TVA).

Proiectul de investitii pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura va fi initiat si derulat de Asocierea de autoritati contractante formata conform art.4 din Legea nr. 98/2016 / art. Legea 99/2016, dupa caz, dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, in calitate de lider de asociere si Societatea de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" S.A., in calitate de membru al asocierii. In cadrul asocierii de autoritati contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va asigura finantarea, proiectarea si edificarea obiectivului de investitii.

Citeste si:
Schimbari in Ministerul Transporturilor: companii, angajati, salarii
Restructurarile din gigantul...

Durata de executie a achizitiei "Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura" este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare.

Sursa foto: Facebook Metrorex

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Metroul pe M2 circula cu intarziere din cauza unor lucrari