Apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numerele 113 ori 114 se sanctioneaza, incepand de astazi, cu amenzi mai mari, care pornesc de la 500 de lei si ajung la 1.000 de lei.

De asemenea, alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie este sanctionata cu amenzi de la 1.500 de lei la 5.000 de lei, scrie HotNews.

Guvernul Dancila a impus prin Ordonanta de Urgenta, in luna august, obligatia ca operatorii de telefonie mobila sa colecteze datele personale ale celor care cumpara cartele prepay. Cartelele preplatite nu se vor mai putea vinde decat cu buletinul de la 1 ianuarie 2020, iar cei care detin deja astfel de cartele si nu vor sa-si dea datele personale nu vor mai beneficia de servicii de la 1 septembrie 2020, se arata in Ordonanta de urgenta care modifica sistemul 112 si care a fost publicata in Monitorul Oficial in 3 septembrie. Datele personale ale utilizatorilor de telefonie vor fi stocate 5 ani de STS, iar amenzile pentru alertarea falsa au crescut de 5 ori, pana la 5.000 de lei.

Politia Romana reaminteste ca noile sanctiuni pentru apelarea falsa sau abuziva a numarului 112 vor putea fi aplicate de astazi, 3 octombrie.

Amenzi majorate semnificativ pentru alertarea falsa, astfel:

  • apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numarul 113 ori la numarul 114 se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
  • alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie, cu amenda de la 1.500 lei la 5.000 lei.
  • apelarea abuziva este definita astfel: apelarea repetata, cu rea intentie, a numarului 112, fara ca apelantul sa justifice o stare care necesita actiunea agentiilor specializate de interventie, sau apelarea numarului 112 pentru a aduce injurii operatorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri