Pedeapsa inedita: Un medic acuzat de coruptie a fost trimis sa munceasca la piata

Un medic primar, fost sef al Sectiei Medicina Interna din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara, a fost condamnat, pentru luare de mita si fals intelectual, la trei ani de inchisoare cu suspendare. In plus, e obligat de Tribunalul Timis sa munceasca la piata sau in horticultura.

Decizia prin care medicul primar acuzat ca pensiona ilegal angajati din cadrul Penitenciarului Arad a fost condamnat de instanta sa munceasca la piata sau in horticultura nu este definitiva, scrie Digi24.

Potrivit portalului instantelor, magistratii Tribunalului Timis au decis contopirea pedepselor, ajungand la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Fostul sef al Sectiei de medicina interna din cadrul Spitalului Militar Timisoara trebuie sa urmeze programe de reintegrare sociala si sa munceasca la piata sau in horticultura.

„Impune condamnatului sa execute urmatoarea obligatie: sa frecventeze doua programe de reintegrare sociala derulate de Serviciul de Probatiune sau organizat de acesta in colaborare cu institutii comunitare. (...) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in locatii, puncte de lucru la SC Piete SA (...) si SC Horticultura SA (...), pe o perioada de 100 de zile lucratoare”, se arata in solutia magistratilor.

Citeste si:
În ultima zi, 3 asistente românce au murit din cauza COVID-19
În ultima zi, 3 asistente...

In plus, s-a dispus si confiscarea sumei de 2200 lei primita de la investigatori, suma de 428.000 lei, reprezentand venituri dobandite in perioada 2012-2018 - 743.255, 66 lei, reprezentand sume ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare si 2 monede de metal pretios, in valoare de 5200 lei, ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare.

Decizia instantei nu este definitiva, avand drept de apel in 10 zile de la comunicare.

Potrivit DNA, in noiembrie 2018, medicul a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, pentru luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual, alaturi de o asistenta medicala din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta ”Dr. Victor Popescu” Timisoara, acuzata de fals intelectual in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului, in conditiile in care prea multi angajati ai Penitenciarului Arad s-au pensionat, s-a constatat ca medicul a primit de la doua persoane care doreau sa se pensioneze anticipat suma totala de 3.400 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleasi persoane 300 lei si o suma neprecizata de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiza din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara sa decida pensionarea celor doua persoane din motive medicale. Pentru a crea aparenta ca persoanele respective sufereau de afectiuni care permiteau aceasta modalitate de incetare a raporturilor de serviciu, medicul si asistenta au trecut in dosar internari fictive.

Citeste si:
Afaceri românești cu iz american: ce intenționa fiul lui Joe Biden...
Afaceri românești cu iz...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri