Gabriela Firea a sustinut, joi, la sedinta CGMB, ca livrarea agentului termic nu este in pericol din cauza falimentului RADET. Cu toate acestea, consilierii din opozitie o contrazic si spun ca se va trece greu peste iarna.

„In ceea ce-i priveste pe cetateni, nu au nicun motiv de ingrijoare, livrarea agentului termic va fi asigurata la parametri decenti, normali, ne dorim la parametri superiori pe masura ce inlocuim conductele vechi de 50 – 60 de ani. Azi (joi, n.r.) dezbatem delegarea serviciului catre Termoenergetica. In ceea ce-i priveste pe salariati, vor fi angajati la Termoenergetica. Nu vor fi someri. Nu va inceta livrarea agentului termic”, a anuntat primarul general, Gabriela Firea, la inceputul sedintei CGMB de joi, scrie Digi24.

Edilul Capitalei le-a transmis si reprezentantilor companiilor private care au contract cu RADET ca nu au motive de ingrijorare in privinta relatiilor comerciale cu noua companie.

„In ceea ce priveste discutia ca renuntam sa achizitionam agent de la ELCEN, resping aceasta informatie. (...) Din cele 6 CET-uri, 4 au disparut. Nu noi am construit mall-uri pe CET-uri. Pe langa productia pe care o luam de la ELCEN, este firesc sa luam energie si din alte surse. (...) In ceea ce priveste rectificarea, este vorba de o distributie a bugetului dintr-o parte in cealalta”, a mai declarat Gabriela Firea.

USR: Livrarea apei calde este INCERTA

Pe de alta parte, consilierii USR o contrazic pe Gabriela Firea si spun ca livrarea agentului termic si a apei calde este incerta in prezent.

Citeste si:
Bilantul celor 3 ani de mandat ai primarului Capitalei, Gabriela Firea
Primarul Capitalei, Gabriela...

„Doamna primar general nu a inteles nici acum gravitatea situatiei termoficarii din Bucuresti. Falimentul RADET a fost declarat si confirmat, dar doamna Firea nu a pregatit in niciun fel aceasta trecere a Regiei. In patru ani de mandat, nu s-au facut suficiente investitii, nu s-a infiintat legal o entitate care sa preia serviciul de termoficare, iar acum suntem intr-un moment in care nu stim daca putem trece iarna si daca bucurestenii vor avea apa calda si caldura. Conductele RADET s-au deteriorat major in ultimii ani, iar in aceste conditii doamna Firea se lauda ca a inlocuit 180 de kilometri de retea din cei aproape 4.000”, a declarat, joi, Marian Bumbar, la sedinta CGMB.

Acesta a mai precizat ca in 2019 sunt 2.000 de tone pe ora apa de adaos.

La randul sau, Ciprian Ciucu (PNL) sustine ca proiectele privind delegarea serviciului de termoficare catre RADET s-au trimis catre consilieri miercuri seara, astfel ca documentele nu au putut fi studiate de catre consilieri.

„Cu cateva ore inaintea sedintei am primit mai multe documente care ar trebui sa stea la baza delegarii serviciului de termoficare catre Termoenergetica, una dintre companiile municipale infiintate de Gabriela Firea. De ce? Pentru ca a intrat RADET in faliment. Sunt sute de pagini acolo si nu poate sa imi spuna nimeni dintre colegii mei din Consiliul General ca stie cu adevarat ce scrie acolo. Noi stim despre ce votam, dar nu stim ce votam. Falimentul RADET, care este anuntat de ani de zile, pentru ca a fost in insolventa, introdus chiar de catre Gabriela Firea, a luat-o prin surprindere. Acest faliment este in principal vina lui Sorin Oprescu, dar si a Gabrielei Firea, deopotriva”, a declarat, joi, Ciprian Ciucu.

Citeste si:
Firea: PNL nu e Alba ca Zapada cu privire la problemele Capitalei
Gabriela Firea: PNL nu e Alba...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
RADET, in faliment. Firea asigura ca bucurestenii vor avea apa calda